Categories: Війна

Для чого рф публікує відео зі стратами бійців ЗСУ

Росія публікує жорстокі відео зі стратами українських воїнів для того, щоб залякати українців та, перш за все, своїх військових. Таким способом командування РФ відбиває бажання окупантів здаватися у полон. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону, пише zaxid.net.

«Метою такої політики, зокрема, є спроба деморалізувати і посіяти паніку в українських Силах оборони, що їм не вдається. Також метою таких публічних звірств є зокрема залякування своїх бійців. Мовляв, ви не думайте здаватись в полон, оскільки в українському полоні будуть робити з вами те, що ми робимо з українськими полоненими», – заявив Юсов.

Представник ГУР додав, що Україна залишається демократичною державою і дотримується Женевських конвенцій, попри звірства окупантів. Воїни ЗСУ продовжать брати у полон російських окупантів. Юсов наголосив, що з кожним днем все більше окупантів бажають здатися в полон. Березень став рекордним місяцем по кількості заявок в проект «Хочу жить» – понад 3 тис. російських військових звернулися з інформацією про те, що вони хочуть здатися в полон.

Водночас РФ намагається перешкоджати здачі окупантів у полон, виставляючи загороджувальні загони на фронті та посилюючи репресії всередині російського суспільства.

11 квітня у мережі з’явилося відео зі стратою українського військового російськими окупантами. Воно поширилося українськими Telegram-каналами. Більшість із них не публікують ролик із етичних міркувань, не рекомендують його дивитися вразливим людям, а закликають максимально поширювати для західної аудиторії. На відео солдат російської окупаційної армії відрізає голову українському військовополоненому.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

CNN заявило, що відео зі стратою українського солдата, імовірно, зняли ще влітку минулого року. Про це свідчить велика кількість листя та трави навколо. Водночас видання заявило, що виявило ще одне відео з обезголовленням українських полонених, яке зняли бойовики ПВК «Вагнер» під Бахмутом. За даними CNN, відео, де «вагнерівці» обезголовлюють українських полонених, могли зняти нещодавно. У двох українських військових на відео були відрізані голови та кінцівки. Відео журналісти не опублікували з етичних причин.

Христина

Recent Posts

“Мобілізувати” можуть не лише машини: що ще дозволено забирати ТЦК та військовим

В українців можуть забрати не лише авто на потреби ЗСУ, а й житло В Україні…

6 години ago

Долар здувся, а євро пре далі: банки та обмінки змінили курс валют

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 3 травня, мають наступні показники: курс…

7 години ago

Мобілізація в Україні: Генштаб розповів, кому з чоловіків треба прийти до ТЦК

Всі чоловіки віком від 16 до 60 років повинні прийти до Територіальних центрів комплектування та…

9 години ago

Війна закінчиться у 2024 році: путін уже готується злити свою армію – спливли подробиці

Експерт розповів, що задумав російський диктатор і коли закінчиться повномасштабна війна Політолог Андрій Піонтковський в…

11 години ago

Помер через 2 дні після візиту до ТЦК: що відомо про розслідування гучної справи

Наразі поліція відкрила кримінальне провадження, а омбудсман узяв справу на особистий контроль. Поліція Хмельницької області…

14 години ago

Ухилянтів аж трясе: мобілізацією все не обмежиться

Що чекає на українців, які порушать закон До набрання чинності закону про мобілізацію залишилося не…

14 години ago