facebook

Питання повернення виплат військовим у 30 тисяч гривень “зависло” – адвокат (відео)

Що буде з документом про повернення виплат бійцям, поки незрозуміло.

Адвокат Тарас Никифорчук розповів про невдалу спробу нардепів повернути доплати українським військовим. У своєму YouTube-каналі він нагадав, що раніше була доплата в розмірі 130 тис. грн для тих, хто безпосередньо відбиває атаки РФ, і 30 тис. грн отримували доплату представники Сил оборони України, які працюють в тилу.

Потім, продовжив адвокат, цю доплату скасували. Після чого нардепи вирішили повернути ці доплати військовим. Відомо, що Рада вже підтримала повернення виплат у розмірі 30 тисяч для військових, поліцейських і співробітників ДСНС.

Йдеться про законопроект 8312 від 27.12.2022, він був ухвалений 10 квітня. Цей закон мав бути направлений на підпис президенту. Але, продовжив Никифорчук, один з депутатів вирішив, що потрібно доопрацювати документ.

“І фактично подав законопроект, завдяки якому цей закон “завис” у Верховній Раді. Тобто що зараз буде з цим документом, незрозуміло”, — каже адвокат. Він нагадав про заяву Гетманцева, який сказав, що дуже складно зараз з грошима, назвав цей законопроект популістським кроком.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Доплата в 30 тисяч гривень для військових
10 квітня 2023 року Рада проголосувала за те, щоб повернути військовим доплати в розмірі 30 тисяч гривень. Йдеться про законопроект №8312.

Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що поправка, проголосована у ВР щодо повернення надбавок військовим, не гарантує проведення виплат.

11 квітня 2023 року до парламенту внесли постанову, яка блокує повернення доплат у 30 тисяч гривень військовослужбовцям, поліцейським і посадовим особам служби цивільного захисту.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...