facebook

Увага! Небезпечна погода: “Потужна гроза зі страшним вітром, лютий град випаде на цей регіон”: синоптики про погоду

Українців застерігають від необдуманих і непотрібних поїздок і прогулянок, адже найближчим часом в Україні зіпсується погода. Очікуються грози, сильний вітер і навіть град.

Як інформує “УНІАН”, найближчого тижня в Україну знову прийдуть дощі.

Опади очікуються у більшості областей. Часом дощу супроводжуватимуться грозами та шквалами.

Про це попередив синоптик Ігор Кібальчич.

“Черговий період дощової погоди варто очікувати мешканцям більшості областей нашої країни”, – каже синоптик.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він пояснив, що під впливом антициклону, який цього тижня розташується над Середньою Азією та Казахстаном, в Україні активізуються південно-східні повітряні потоки. Внаслідок такої атмосферної циркуляції, до нас знову почнуть надходити теплі та вологі повітряні маси з Чорноморсько-Кавказького регіону.

“Як наслідок, відновиться дощова погода у більшості областей, місцями опади супроводжуватимуться грозами та шквалистим посиленням вітру”, – каже синоптик.

За його даними, температурний фон виявиться близьким до середніх багаторічних показників, хоча і спостерігатимуться певні коливання протягом усього тижня.

Як інформує “Метеопрог”, у вівторок, 18 квітня, в Україні без істотних опадів. Лише на Одещині, вдень також місцями у Криму та західних областях пройде невеликий дощ. Вітер східний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі +3…+8 °С, вдень +11…+16 °С, у південних областях та Криму +15…+20 °С.

У середу, 19 квітня, атмосферні фронти з Чорного моря спричинять дощі у південних та західних областях, вдень також опади поширяться на східні та центральні області України. У Криму та Приазов’ї пролунають грози, місцями можливий град. Вітер східний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі становитиме +4…+9 °С, вдень +11…+16 °С, у Криму та центральних областях +13…+18 °С.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...