facebook

У Польщі банда із 24 людей грабувала українців у поїздах

Жешуві (Польща) 24 людини постануть перед судом, адже їх обґрунтовано підозрюють у пограбуванні пасажирів у потягах далекого прямування.

Фігуранти є членами злочинного угруповання — провідниками, начальниками і охоронцями поїздів – котрі брали участь у незаконних діях, пише Телеграф.

Про це у вівторок, 18 квітня, повідомив польський портал, зазначивши, що саме залізничники наводили зловмисників на мандрівників, – українців, білорусів і грузин, — які мали при собі під час подорожей значні суми грошей.

Як було встановлено у рамках слідства, банда діяла у потягах далекого прямування в основному до Варшави та Перемишля.

Основною метою підозрюваних було обрати подорожуючого, потім напоїти жертву, додавши до спиртного певні речовини, які сприяли швидшій “відключці”. Після того, як людина втрачала свідомість, злодії відбирали у неї цінні речі та гроші.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, фігуранти залякували співробітників служби охорони залізниць або бригади провідників даного поїзда та погрожували їм жорсткою розправою, якщо ті не погодяться співпрацювати.

У рамках обшуків слідчі знайшли мобільні телефони, хірургічні ножиці, медикаменти, складаний ніж, кишеньковий ліхтарик, алюмінієві ключі, гроші в сумі 21 000 злотих, близько 1000 євро, українські гривні, білоруські рублі, а також дві колекційні монети.

Наразі усім причетним до злочинної схеми загрожує до 12 років позбавлення волі.

Також зазначається, що серед усіх обвинувачуваних 12 – провідники, начальники поїздів та охоронці. Ці люди дозволяли злодіям скоїти пограбування. Ба більше, саме залізничники вказували на мандрівників, які везли із собою цінні вантажі або мали при собі велику суму грошей. Більшість жертв – іноземці. Їх обирали, розраховуючи на те, що вони не повідомлятимуть про пограбування.

Наразі шестеро членів банди перебувають у попередньому ув’язненні. Водночас інші підсудні отримали запобіжні заходи у вигляді фінансової поруки, поліцейського нагляду та заборони на виїзд з країни на момент, допоки триває розслідування. Що стосується залізничників, то усі вони були усунені від виконання службових обов’язків.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...