facebook

Британія готує закупівлю для ЗСУ ракет з дальністю дії понад 100 км

Фінансувати закупівлю будуть зі спеціального фонду, в якому вже накопичено 520 млн фунтів стерлінгів (понад 600 млн доларів США).

Міністерство оборони Великої Британії опублікувало запит на інформацію про військову техніку, призначену для використання українською армією, яка фінансується в рамках Фонду підтримки України. Найцікавішими у переліку є ракети — їхня дальність повинна становити від 100 до 300 км.

Про це повідомляє видання Defence24.

Ключові вимоги до ракет, які готуються закупити для ЗСУ, є можливість запускати їх із суші, землі та моря з корисним навантаженням від 20 до 490 кг і дальністю польоту від 100 до 300 км.

Поряд із “ключовими” вимогами існують також “бажані”, серед яких – стійкість до перешкод, здатність планувати місію або низьку ймовірність перехоплення протиповітряною обороною, а також мінімальний рівень технічної готовності.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Фонду підтримки України, з якого буде фінансуватися закупівля, є ініціативою під керівництвом Великої Британії за участі Ісландії, Норвегії, Швеції, Данії та Литви. У проєктах у рамках цієї ініціативи також можуть брати участь організації з інших країн. На перший запит фонду подали заявки компанії з понад 40 країн.

Загальна вартість фонду наразі становить понад 520 мільйонів фунтів стерлінгів. З цієї суми 200 мільйонів фунтів стерлінгів уже виділено, зокрема на безпілотні літальні апарати та системи розвідки, засоби протиповітряної оборони, а також запчастини для військової техніки ЗСУ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...