facebook

“Зятю голову відірвало”: Умань другий день прощається із загиблими внаслідок атаки РФ (відео)

Місцеві мешканці не можуть стримати сліз й кажуть, що не розуміють, чому Росія прагне знищити українців.

Умань в жалобі, другу добу в місті прощаються із загиблими внаслідок російської атаки. Що нині відбувається на місці вибуху і що кажуть рятувальники, йдеться в сюжеті ТСН.

Пошуково-рятувальна операція завершилася, ДСНСники зняли обмежувальні стрічки, й зараз містяни можуть безперешкодно розгледіти наслідки моторошного російського удару.

Місцеві жителі зносять до місця трагедії квіти, лампадки, дитячі іграшки. Голова Черкаської ОВА Ігор Табурець каже, що 2 травня в місто приїде експертна група з Києва й оцінить пошкодження. Після цього буде висновок, чи можливо відновити будинок.

“Зараз мешканці неушкодженого під’їзду будинку можуть у супроводі надзвичайників зайти до себе у квартиру й забрати необхідні речі”, – заявив Табурець. Він додає, що постраждалі унаслідок удару жителі будинку отримають компенсації: за кожного загиблого – 100 тисяч грн, за кожного пораненого – 50 тис. грн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За його словами, лише 9 родин попросили про відселення, вони наразі перебувають у нормальних умовах.

“Моя онука рідна… Там не було шансів… Зятю голову відірвало”, – розповідає згорьована жінка.

“Нікому не бажаємо зла, а нас знищують… Дуже шкода дітей”, – каже ще одна мешканка міста й не може стримати сліз.

Ракетний удар Росії 28 квітня
Близько 5 ранку 28 квітня Росія завдала масованого ракетного удару по Україні. Були запущені 23 ракети та два дрони, 21 ракету збили українські сили ППО.

Одна із незбитих російських ракет влучила у житлову багатоповерхівку в Умані. Внаслідок влучання загинули 23 людей, серед яких – шестеро дітей. В області було оголошено триденну жалобу за загиблими.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...