facebook

Дискотека під час війни: львівські студенти вибачилися за гучну вечірку, коли була оголошена жалоба в Умані (відео)

На заході нібито збирали гроші для Збройних сил України.

Студенти Українського католицького університету влаштували вечірку в Будинку вчених у Львові. Захід пройшов у суботу, 29 квітня, коли була оголошена жалоба за загиблими від ракетного удару РФ в Умані. Гучна дискотека під час війни викликала хвилю суспільного обурення.

Відео з вечірки опублікувала депутатка Львівської районної ради Наталія Колодій. Вона назвала подію “дивною” і “неприпустимою”.

“Відбулася щось дивна подія Українського Католицького Університету, коли студенти організували вечірку в “Будинку вчених” у час війни. Цей вчинок є неприпустимим і не підтримується жодними моральними та етичними нормами”, – написала Наталія Колодій.

Директор Будинку вчених Василь Мастикаш підтвердив “Суспільному”, що така вечірка дійсно проходила. Її проводили студенти з УКУ. За його словами, на заході збирали гроші для Збройних сил України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“До мене звернувся голова громадської організації УКУ Іван Шевчик щодо проведення благодійного вечора для збору коштів для ЗСУ. Ту вечірку вирішили організувати в стилі “Hollywood”. Ну молодь є молодь, без музики, без того не обходиться, відповідно вони її провели в суботу”, – сказав Василь Мастикаш.

Він додав, що якби студентам відмовили надавати приміщення Будинку вчених, то їх могли звинуватити в небажанні допомагати ЗСУ.

Коли відео з вечірки здійняло хвилю суспільного обурення, студенти вибачилися. На сторінці студентської організації УКУ “Кавалєрка” пояснили, що під час заходу активісти нібито збирали гроші для Збройних сил України. Вони додали, що “не врахували, що напередодні була оголошена жалоба за загиблими в Умані”.

“За весь час повномасштабної війни, як студентська організація, своїми подіями зібрали на потреби ЗСУ 227 000 гривень, які передали на потреби 80-ої, 205-ї 103-ї бригад”, – стверджують в УКУ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...