facebook

“Дітей навчатимуть виживати”: у всіх школах України з’являться спеціалізовані класи

В Україні створюють спеціальні класи, де дітей навчають виживати. Такі кабінети почали відкривати з початку навчального року. Очікується, що невдовзі вони з’являться по всій країні.

Як інформує “biz.today.ua”, класи, в яких дітей навчають основам цивільного захисту вже працюють у 21 регіоні та Києві. До шкіл приходять поліцейські, рятувальники, медики та психологи. Навчання проводиться у форматі гри.

Наприклад, на Подолі у столиці школярі заходять до класу безпеки і їх одразу перевдягають у форму рятувальників. Дітей відвідують представники правоохоронних органів, ДСНС та медики. Навчання проводять як для молодших класів, так старших. Повідомляється, як правильно переходити дорогу, як виглядає справжній поліцейський.

У кабінеті для школярів зробили зону квартири, щоб наочно показати, як поводитися з небезпечними предметами — там встановлені чайник, праска, мікрохвильова піч. Рятувальник повідомляє, що саме вони найчастіше стають причиною займання.

Серед нових навичок у дітей – уміння використовувати вогнегасником. Дітям пояснюють, що спочатку потрібно витягнути чеку, тому взяти рукою та гасити знизу нагору. Після таких уроків деякі учні виявляють бажання стати рятівниками.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На уроках школярам розповідають про мінну безпеку. Також є практики від психолога ДСНС. Дітям роздають повітряні кулі, пропонує наповнити їх крупою та наділити її спеціальними властивостями – впевненістю, хоробрістю, щастям. Це важливо, тому що багатьом учням не вистачає того чи іншого ресурсу – і таким чином вони можуть допомогти.

У всіх школах України з’являться спеціалізовані класи, в яких дітей навчають виживати

Інноваційні класи є спільною ініціативою ДСНС, МВС та Міністерства освіти та науки. На старті другий етап.

“Це проект називається – фахівець із безпеки. Тобто, це людина, яка у школі конкретно відповідає за весь комплекс питань, пов’язаних з безпекою і фізичною, і психологічною, кібербезпекою тощо. Таких фахівців вже близько 80 підготували”, – зазначив освітній. омбудсмен Сергій Горбачов.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...