facebook

21-річній дівчині зі Львівщини сформували щелепу із власної ноги: фото

Дівчина народилась із 20-ти сантиметровою пухлиною.  

21-річній дівчині зі Львівської області провели складну реконструктивну операцію із закриття дефекту з допомогою фрагменту кістки з її власної ноги. Оскільки в Україні немає належного обладнання, операцію робили у США.

Про це повідомляє Львівська обласна дитяча лікарня “Охматдит”.

Зараз Ані 21 рік, вона проживає у місті Самбір Львівської області. Історія її хвороби розпочалась ще з народження. Після народження у Анни діагностували злоякісну пухлину щелепи – тератому.

“Пухлина мала аж 20 см. На 4-й день після народження дівчинку прооперували в “Охматдиті” щелепно-лицевий хірург професор Іван Готь і завідувач хірургічного відділення Роман Стеник. Життя Ані врятували, але їй було важко дихати та їсти. У віці 9 років дівчинці провели реконструктивну операцію, але це було короткочасним рішенням”, – повідомили львівські медики.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Щоб остаточно перемогти хворобу Анні запропонували сучасне рішення – складну реконструктивну операцію із закриття дефекту з допомогою фрагменту кістки з її власної ноги. Оскільки ніде в Україні немає обладнання для такої операції, дівчина разом зі своєю лікаркою вирушили до США.

“Автотрансплантацію зробили з малогомілкової кістки на судинній ніжці, тобто відділили частину кістки ноги разом із судиною, яка надалі живитиме щелепу. Такі мікроваскулярні операції – це тривала робота, адже треба було акуратно відпрепарувати кістку з судинами і помістити в ділянку дефекту у щелепі, перед тим сформувавши її анатомічні особливості щелепи. Тонка скульптурна робота, яка потребує часу і вмінь хірургів”, – йдеться у повідомленні “Охматдиту”.

До порятунку Ані залучили Джейсона Поттера (Dr. Jason Potter) і Ланса Оксфорда (Dr. Lance Oxford) – провідних пластичних хірургів зі США, які спеціалізуються на мікровакскулярних реконструктивних операціях.

“Оскільки Готь Іван Мирославович – мій вчитель і наставник, мені важливо було продовжити лікування Ані, тому я більше ніж півроку переконувала і просила американців допомогти нам вирішити її проблему. Планування операції у нас зайняло близько півроку”, – розповіла хірургиня Христина Погранична.

Зараз Аня відновлюється та вже повернулась додому. Якщо дівчина захоче, їй зможуть провести ще і косметичну операцію.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...