facebook

Руйнівна повінь в Італії: країна йде під воду, є загиблі (фото)

В Італії внаслідок сильних опадів понад 20 річок вийшли з берегів, їхній рівень продовжує підвищуватися.

23 італійські річки вийшли з берегів, негода забрала 9 життів. 13 тисяч жителів залишили свої домівки після дощів, що випали за півтори доби. Крім того, станом на вечір 18 травня сталося близько 280 зсувів. Протягом останньої ночі провели ще одну евакуацію.

Детальніше повідомляє BBC.

Масова евакуація в Італії
17 травня північ Італії охопила потужна повінь, внаслідок якої вже загинули дев’ятеро людей, тисячі були евакуйовані. Вночі проти 18 травня евакуацію оголосили в містах на захід від Равенни. Як зазначає BBC, багато хто попереджає, що країні потрібен національний план реагування на наслідки зміни клімату. Міністр цивільного захисту Нелло Мусумечі заявив, що в Італії за 36 годин випала половина середньорічної кількості опадів, внаслідок чого річки вийшли з берегів, затопивши тисячі акрів землі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Грунти, які залишаються сухими протягом тривалого часу, зрештою стають ніби цементованими, різко обмежуючи їхню здатність поглинати воду”, — сказав він.

За словами міністра, регіональні греблі не будували 40 років, тому країні потрібен новий підхід до гідротехнічного будівництва.

Які руйнування принесла повінь
Як повідомляє Reuters, повінь, яка забрала життя дев’яти людей у ​​північному регіоні Емілія-Романья в Італії, завдала збитків на мільярди євро та особливо сильно вдарила по сільському господарству. Нелло Мусумечі звернувся до уряду щодо пошуку 20 мільонів євро для постраждалого регіону. Прохання розглянуть 23 травня на кризовому засіданні.

Не менш серйозно постраждало місто Ровенна на узбережжі Адріатики. Як зазначив представник міністерства внутрішніх справ Італії, евакуювути необхідно ще 14 тисяч людей. Загалом повінь торкнулася 37 населених пунктів.

Як заявила віцепрезидентка Емілії-Романьї Ірен Пріоло, дощі стихають, але рівень річок досі підвищується. Через негоду постраждали понад 400 доріг, райони ізольовані через руйнування залізничних колій. За даними сільськогосподарської асоціації Coldiretti, під водою залишилися понад 5000 ферм, у тому числі “Фруктова долина”, а також кукурудзяні та зернові поля.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...