facebook

Чи відходить “Вагнер” від Бахмута: Череватий прокоментував слова Пригожина

Засновник ПВК “Вагнера” Пригожин повторив свою попередню заяву про начебто відхід бойовиків з Бахмута. Однак цю інформацію поки складно підтвердили насправді. Для цього потрібен певний час.

У Бахмуті суттєво зменшилась кількість атак, хоч окупанти досі вдаються до вогневого ураження українських позицій. Про це 24 Каналу розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий.

Атак поменшало
У четвер, 25 травня, ватажок ПВК “Вагнера” заявив, що його бойовики буцімто відходять з Бахмута. Інформацію про це він повідомляв уже раніше, коли оголосив, що начебто вагнерівці “захопили місто”.

Ми точно констатуємо зменшення атак і, можливо, це пов’язано з їхнім перегрупуванням. Точно ми завдали їм потужні втрати і вони його потребують. Наскільки це відбудеться, в яких об’ємах і які підрозділи – думаю, нам потрібно трішки часу, щоб кваліфікувати цю інформацію,
– зазначив Сергій Череватий.

Зауважимо, що у Міністерстві оборони України наголосили, що ЗСУ досі контролюють частину Бахмута та взяли місто в оперативне напівоточення.

Новини Бахмута за минулу добу

Вже третю добу поспіль ворог менш активний в атаках. Зокрема, за 24 травня відбулось лише два боєзіткнення; за 23 травня – три. Втім окупанти продовжують вести вогневі атаки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Так, загарбники били 332 рази ствольною артилерією по позиціях українських військових, а також відбувся 1 авіаналіт.

В результаті боєзіткнень було ліквідовано 87 окупантів, 131 – зазнав поранення.

Знищено:

БМП;
7 гармат;
2 САУ МСТА;
5 гаубиць Д-30;
2 протитанкових ракетних комплекси;
БПЛА Орлан-10;
5 польових складів БК.

Детальніше про заяви Пригожина та реальність у Бахмуті

Днями Євгєній Пригожин розповів, що втрати вагнерівців навколо Бахмута сягають приблизно 20 тисяч. Однак значно більшу цифру називають і ГУР, і офіційні особи США, і аналітики ISW. Зокрема, що представник Головного управління розвідки Андрій Юсов підтвердив слова Джо Байдена про втрати близько 100 тисяч окупантів. Мовиться, і про вбитих, і поранених.
Командувач Сухопутних військ Олександр Сирський наголосив, що українські військові рухаються до тактичного оточення Бахмута. Інформацію підтвердив і Сергій Череватий. Зауважимо, що це відбувається на тлі заяв Пригожина про начебто “взяття” Бахмута та завершення цієї операції для вагнерівців.
Крім того, українські захисники продовжують оборонну операцію та беруть вагнерівців у полон. Досягають успіхи ЗСУ на флангах у Бахмуті.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...