facebook

В Україні будуть нараховувати додаткові пенсії: стало відомо кому

Щороку розмір пенсій може бути збільшений. Але перша виплата становитиме понад 5 тисяч гривень.

Україна запроваджує спеціальні пенсії для осіб, які мають статус борців за незалежність у XX столітті, визнаних за особливі заслуги. Розмір цих пенсій встановлено на рівні двох прожиткових мінімумів для осіб з інвалідністю, що наразі становить 5016 гривень.

Про це пише “Обозреватель”.

Законопроєкт №8032, що передбачає запровадження таких пенсій, був ухвалений у другому читанні Верховною Радою України 29 травня. Голосування підтримало 313 народних депутатів, повідомив Ярослав Железняк, представник фракції “Голос”.

Згідно з законопроєктом, передбачається, що розмір пенсій буде збільшуватися щороку. Статус отримувачів пенсій регулюється двома законами. Перший із них – “Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті” – був ухвалений ще 2015 року. Інший закон – “Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років” – стосується осіб, які були піддані політичним або релігійним репресіям, включно з позбавленням волі або примусовим поміщенням до психіатричної установи без належних підстав.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Всі зазначені особи повинні бути реабілітовані відповідно до закону. Законопроєкт передбачає встановлення пенсій за особливі заслуги для реабілітованих борців за незалежність України у XX столітті, які були позбавлені волі в період СРСР, пояснив народний депутат Володимир Вятрович.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...