facebook

У старших класах українських шкіл можуть викладати один із предметів англійською

Міносвіти пропонує запровадити елементи білінгвальної освіти у старших класах українських шкіл. Так, один із профільних предметів можуть викладати паралельно українською та англійською мовами.

Джерело:

Суспільне

Зміни стосуватимуться академічних наукових ліцеїв, уточнив гендиректор ректорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти МОН Олег Єресько. Після навчання у цих ліцеях учень буде спрямований на здобуття вищої освіти у виші.

У старших класах можуть викладати один із предметів англійською
Ініціатива спрямована не стільки на знання предмета, як на вивчення термінології та розширення словникового запасу. Якщо учень зацікавлений у вивченні біології, він зможе вивчати цей предмет англійською мовою.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Така процедура стосуватиметься всіх профільних предметів. Але функціонуватиме тоді, коли в Україні буде повністю запроваджена профільна освіта.

Сподіваюсь, що не пізніше 27-го року, як записано в нашому законі про освіту, ми маємо перейти на справжню профільну освіту з двома типами ліцеїв: наукові і професійні. Для наукових ліцеїв ми і пропонуємо такі елементи благальності,
– розповів чиновник МОН.

Якими є пріоритети підготовки до навчального року 2023 – 24
Глава українського уряду Денис Шмигаль акцентував на тому, що при підготовці до наступного навчального року міністерства й ОВА мають зосередитися на п’яти пріоритетних напрямках:

безпека;
очне навчання там, де це можливо;
доступність;
відбудова зруйнованого;
продовження реформи Нової української школи.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...