facebook

Припиніть нарешті цей треш з різновіковими класами і забезпечте дітей нормальною адаптацією: готовність до школи та різновікові класи

Автор: Інна Большакова, методист.

У Великій Британії є обов’язкові і необов’язкові етапи навчання. Дітей приймають до школи за віком! Це основний покажчик. Усі діти з 5 років мають йти до школи.

Ніхто не грає у веселі ігри з бажаннями і небажаннями батьків / вчителів / психологів та симпатичні «чарівні перетворення», бо це «дорого коштує» перш за все самим дітям.

Держава забезпечує навчання дітей з різними можливостями (читай: з різним рівнем готовності до школи). Це державна політика. Є певні інструменти. Батьки спокійні щодо того, що дітям буде надано необхідну підтримку.

Дошкільна освіта

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відвідування дошкільного закладу (дитячого садку) не є обов’язковим. Діти можуть відвідувати приватні дошкільні заклади з означеного цими закладами віку або державні з 3 до 4 років. Запис у школу має здійснюватися для дитини п’ятого року життя обов’язково. Щодо відвідування є нюанси.

Є різниця між документами в різних частинах Британії (Англії, Шотландії, Уельсі, Північній Ірландії)

Навчання в школі

Початкова школа: діти віком від 5 до 11 років.

Середня школа: діти віком від 11 до 16 років.

Старша школа: Діти віком 16+, які здають A-Levels, GNVQ, BTEC та інші кваліфікації.

Усі діти у Великій Британії зобов’язані відвідувати початкову та середню школу, тоді як подальша освіта не є обов’язковою. Учні старших класів, які бажають продовжити свою освіту, повинні вступити до коледжу чи університету.

Діти повинні піти до початкової школи у рік, коли їм виповнюється п’ять років (тут є невеличкі нюанси, напишу), та до середньої школи у рік, коли буде виповнюватися 12 років. Діти мають можливість завершити навчання у школі у 16 років і піти працювати, або у 18 років – після цього працювати чи вступати в університет. (До речі, руйнування зараз старших класів у школі в Україні вважаю величезною помилкою. Це зрозуміють пізніше. Набивши лоба).

У Британії немає класів, у яких вчаться діти і 6, і 8 років, якщо це не якісь приватні заклади зі своєю програмою. Цей треш тільки в Україні. І це величезна проблема і для дітей, і для батьків, і для вчителів і у 2, 3 а далі у середній школі.

Хтось вивчає вплив дурних рішень на долю дітей? І це ніхто не вивчає. Є дослідження, які діти найкраще навчаються після першого класу: ті, які пішли до школи у 6 років, чи у 7 років? Є дослідження, яких дітей за віком у класі більше булять? Є дослідження, як почувають себе шестирічки у класі семирічок? Опублікуйте дослідження!

Що відбувається з дітьми у класах, у яких різниця у віці дітей 2 роки? 13 років і 15 в середній школі відрізняються?

Припиніть нарешті цей треш з різновіковими класами і забезпечте дітей нормальною адаптацією!

P. S. До речі в одній з найбільших приватних шкіл України з канадською програмою до школи приймають дітей тільки шестирічного віку. Чого б це? Щось знають?

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...