facebook

Врятований в Херсоні мейн-кун став зіркою Мережі: як склалась подальша доля кота-гіганта

Кіт прожив сам у підтопленому будинку, дочекався евакуації і, нарешті, зі своїми господарями в Києві.

Відео порятунку мейн-куна Макса із затопленого Херсона швидко облетіло соцмережі і стало вірусним, йдеться в ТСН.

Зараз врятована тварина у Києві зі своїми власниками. Йому 7 років і важить він близько 10 кілограмів. “Він зараз дуже лякається гучних звуків, нових людей, йому потрібен час, щоб адаптуватися. Тому що він пережив навіть те, що люди не завжди можуть пережити”, – каже власниця Макса Вікторія.

Кіт з’явився в родині дівчини, коли йому було три місяці. “За паспортом його звати Штірліц. Коли ми думали, яке йому ім’я підібрати для звичайного життя, ми вирішили, що справжнє ім’я Штірліца йому підійде. А саме Макс отто фон Штірліц. Тому він зараз у нас Максик”, – додає дівчина.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вікторія разом із братом Дмитром і його дівчиною виїхали з Херсона незадовго після окупації міста. Там залишились бабуся з дідусем, які навідріз відмовилися покидати домівку, разом із ними залишився і Макс. До останнього літні люди, попри вмовляння рідних, не хотіли виїжджати з квартири і коли окупанти підірвали Каховську ГЕС. Зрештою, коли вода піднялася надто високо – пару вивезли рятувальники до місцевої лікарні. Знайти і забрати тоді кота не було можливості, бо рятувальники працювали під обстрілами і дуже поспішали. Двері квартири лишили відчиненими. “Максим злякався, втік, забився десь у темний куток, а час іде на хвилини. Треба їхати, тож йому насипали їжі, води”, – розповідає Дмитро.

Молоді люди почали продумувати різні варіанти, як врятувати кота. Боялися, що Макс потрапить у руки до незнайомців, і повернути пухнастого буде важко. З’ясували, що у Херсоні волонтерить однокласник Дмитра. Андрій, не вагаючись, погодився допомогти і неабияк здивувався, коли побачив в квартирі кота-велетня. Наляканого Макса евакуйовували човном під обстрілами. “400 метрів десь від нас упав снаряд, десь у воду”, – пригадує Андрій.

А вже наступного ранку кота привезли до Києва, він своїх господарів впізнав майже одразу, хоча не бачив від минулого року. Дмитро та Вікторія сподіваються, що їхніх бабусю та дідуся херсонські медики підлікують і вони таки умовлять своїх рідних перебратися до більш спокійного регіону. Ну, а в Макса попереду спа-процедури у грумінг-салоні, а ще реабілітація після пережитого стресу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...