facebook

Блогер у TikTok “зливав” позиції ЗСУ та військових об’єктів, бо “хотів збільшити аудиторію”

Зрадника знайшли військові та СБУ.

У Чернігівській області затримали блогера, який у TikTok публікував відео переміщення Сил оборони. Свої дії він пояснив тим, що “хоче збільшити аудиторію”, проте слідство встановило, що він мав зв’язки з російської терористичною армією.

Про це повідомляє ОК “Північ”.

За даними військових, блогер публікував у TikTok фото та відео переміщення воїнів ЗСУ. Також він зняв роботу військового об’єкту та опублікував це все у Мережі, вказавши геолокацію.

“За лічені хвилини відео підхопили російські пропагандистські пабліки, у тому числі прокремлівські телеграм-канали із загальною аудиторією понад 100 тис. підписників. На персональній сторінці тіктокера цей контент переглянули понад 12 тисяч користувачів, у тому числі й мешканців країни-агресора”, – йдеться у повідомленні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

СБУ та військові розшукали блогера, їм він пояснив, що “хотів таким чином збільшити аудиторію”.

“Проте в ході перевірки фігуранта справи встановлено його звʼязки на тимчасово окупованих територіях Украіни із представниками НЗФ, підконтрольних спецслужбам російської федерації”, – повідомляє ОК “Північ”.

Чоловіку інкримінують ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших військових формувань). Йому загрожує до 8 років позбавлення волі. Справу уже передали на розгляд суду.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...