facebook

Робота освітян в укриттях можлива лише за умови їх переведення

Залучати працівників сфери освіти можливо лише за умови переведення цих працівників на іншу роботу.

Про це повідомили в Офісі освітнього омбудсмена, реагуючи на суспільну дискусію щодо правомірності залучення вчителів до нічних чергувань у шкільних укриттях, що наразі практикується у деяких школах столиці.

В Офісі освітнього омбудсмена наголошують, що переведення на іншу роботу фактично означає не додаткову роботу вчителя до його основної (навчати дітей), а саме як переведення на іншу роботу з відповідною оплатою.

“Дуже важливо, щоб це переведення було оформлене відповідними документами”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, в Офісі омбудсмена додають, що під час дії воєнного стану роботодавець має право перевести працівника на іншу роботу, не обумовлену трудовим договором, без його згоди, якщо така робота не протипоказана працівникові за станом здоров’я, лише для відвернення або ліквідації наслідків бойових дій, а також інших обставин, що становлять або можуть становити загрозу життю чи нормальним життєвим умовам людей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Оплата за таку роботу має здійснюватися не нижче середньої заробітної плати за попередньою роботою.

Водночас переведенню та виданню документів має передувати створення відповідного формування цивільного захисту в певній громаді та включення цих працівників до такого формування.

Як відомо, народний депутат Роман Грищук повідомив, що столичний Департамент освіти і науки змушує директорів шкіл і вчителів чергувати вночі в шкільних укриттях.

Позиція КМДА, столичного Департаменту освіти і науки, а також освітянської Профспілки щодо зазначеного питання поки не оприлюднена.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...