facebook

Звільнення Рівнополя створює “сіру” зону: експерт пояснив стратегічне значення для фронту

ЗСУ звільнили Рівнопіль на Донеччині.

Українські військові 25 червня 2023 року повернули під контроль село Рівнопіль на Донеччині. Військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко розповів, що звільнення Рівнополя створює “сіру” зону та пояснив її значення.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

За його словами, звільнення цього села на адмінкордоні Запорізької та Донецької областей створило “цікавий” ефект.

“Так, підрозділи окупантів стали залишати смугу забезпечення по правому берегу від річки Мокрі Яли, де і розташований Рівнопіль, і відійшли на лінію Любимівка-Новозлатополь-Малинівка, які поряд із Старомлинівкою є опорниками РОВ (окупантів – ред.) вже по другій лінії оборони. Тобто на правому флангу виникла “сіра” зона. Але, не варто цю “сіру” зону розцінювати як площу для легкої прогулянки”, – говорить експерт.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами Коваленка, хоча основна частина підрозділів окупаційних військ залишає цю площу, але там присутня “тилова охорона” – війська прикриття. Ця територія – все це все ще смуга забезпечення, яка максимально замінована зона, у радіусі артилерійського вогню.

“Тому, попри відхід основних сил, правий фланг продавиться не так швидко, як комусь може здатися, але сам факт події показує, як перелам всього-на-всього в районі одного маленького села, може вплинути на ситуацію на площу в десятки разів більшу чим саме це село”, – резюмував Олександр Коваленко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...