facebook

Мобілізація в Україні: чи можливо оскаржити незаконний призов до армії в суді

В Україні триває загальна мобілізація, адвокат пояснив чи можливо оскаржити призов у суді. Розпорядження про мобілізацію особи видають після проходження нею ВЛК, висновок якої можна оскаржити в суді. Експерт Ілля Шипко надав рекомендації, як убезпечити себе від неправомірного призову, передає Фокус.

Одночасно з війною в Україні триває загальна мобілізація, однак іноді військовозобов’язаних призивають на військову службу з порушеннями з боку Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

“Помилково вважати, що з моменту отримання повістки особа вважається мобілізованою. Мобілізованою вважається особа, яка пройшла ВЛК (військово-лікарську комісію — ред.) та отримала мобілізаційне розпорядження. Якщо військовозобов’язаний, який отримав таке мобілізаційне розпорядження вважає, що воно є неправомірним, він має право його оскаржити”, — проінформував юрист.

Шипко пояснив, що оскаржити мобілізаційне розпорядження в суді неможливо, бо юридично воно лише оповіщає військовозобов’язаного громадянина про необхідність з’явитись у ТЦК та СП у вказану дату. Однак, за його словами, можна оскаржити висновок ВЛК.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...