facebook

Вже почалося: за комунальні борги в українців забиратимуть квартири та інше майно

З початком повномасштабного вторгнення кількість боржників зросла на 22%

Ситуація з оплатою комунальних платежів в Україні критична. Кількість божників з початком повномасштабного вторгнення зросла на 22%. Якщо людину, яка боргує за комунальні послуги внесуть до Єдиного реєстру через судові процедури, то вона ризикує втратити майно та банківські рахунки.

У Єдиному реєстрі боржників на сайті Мін’юсту в Україні зареєстровано 615 тисяч осіб, яких визнано божниками спожитих комунальних послуг. Цей реєстр ведуть з початку повномасштабної війни.

Наслідки для боржників:

Блокування банківських рахунків, незалежно від суми заборгованості.
Обмеження на можливість відкриття нових банківських рахунків.
Заборона на виїзд за кордон.
Заборона реєстрації будь-яких угод через нотаріуса, включаючи угоди про продаж майна.
Вирішити ситуацію допоможе звернення до постачальників послуги з проханням про реструктуризацію боргу. У такому випадку треба відновити щомісячні платежі за поточні послуги та гасити борги попередніх періодів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Оплачувати комуналку необхідно навіть у випадку, якщо споживач тривалий час перебуває за кордоном. Передусім йдеться про оплату послуг теплопостачання та обслуговування прибудинкової території. Щодо решти послуг на які встановлено лічильники, треба передавати показники лічильника, навіть якщо вони одні й ті ж. Додатково можна звернутися до постачальника послуг з заявою про фізичну відсутність у квартирі та надати докази. У такому випадку за світло, воду, газ та Інтернет можна буде не платити.

Нагадаємо, що на територіях, де немає активних бойових дій комунальні підприємства мають законне право звертатися до суду та вимагати від боржників сплати за надані комунальні послуги. Такі судові справи зараз розглядають за спрощеною процедурою.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...