facebook

В Україні з’явиться нова професія

Через повномасштабне російське вторгнення і, як наслідок, велику кількість мобілізованих українців, в Україні з’явилася нова професія – помічник ветерана. Людина на цій посаді повинна буде допомогти ветерану легко та гідно “перейти” із війни до цивільного життя.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Зазначається, що пілотний проєкт із запровадження Інституту помічника ветерана уже запущено та відкрито електронну подачу заяв на конкурсний відбір кандидатів на помічників ветерана. Участь у ньому можуть взяти, як самі ветерани, так і члени їхніх родин, які готові за принципом “рівний-рівному” допомагати іншими захисникам і захисницям України мінімально травматично “вийти” із війни та повернутися до звичного життя – отримати належні послуги та соціальні гарантії, пройти програми підвищення кваліфікації та працевлаштуватись.

Після проведення конкурсного відбору відібрані кандидати будуть залучені до спеціалізованого навчання та отримають можливість працевлаштування у Сервісному офісі з питань ветеранів в одній з областей, що беруть участь у пілотному проєкті. Зокрема це Вінницька, Дніпропетровська, Львівська та Миколаївська області.

Подача заяв відбувається виключно через інформаційний портал Е-ветеран.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На отримання роботи можуть претендувати:
ветерани війни, члени сім’ї ветерана, постраждалі учасники Революції Гідності, члени сім’ї загиблого ветерана, члени сім’ї загиблого захисника чи захисниці України та перебуваючі на обліку в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни;
українці, які мають ступінь освіти не нижче молодшого бакалавра;
громадяни, що мають Реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП);
особи, які відчувають в собі сили стати центром ветеранського життя у своїй територіальній громаді.

Для заповнення заяви претендентам потрібно мати:
електронний підпис: файловий ключ, апаратний ключ або Дія.Підпис;
документ про освіту;
членам сім’ї ветерана – документ, що підтверджує родинні зв’язки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...