facebook

Посланець Папи після візиту до Москви: Не існує мирного плану

Спеціальний представник Папи Римського Франциска кардинал Маттео Дзуппі після відвідин Москви заявив, що у Ватикана немає жодного мирного плану щодо війни в Україні, а його місія була зосереджена на гуманітарних питаннях.

Джерело: Дзуппі в інтерв’ю RAI у неділю, пише Reuters

Дослівно: “Не існує мирного плану, не існує посередництва… Існує велике прагнення, щоб насильство припинилося і щоб людське життя можна було зберегти, починаючи з захисту найменших”.

Деталі: Дзуппі заявив, що його місія до Москви щодо війни в Україні була зосереджена на гуманітарних питаннях і не включала жодних обговорень мирного плану.

Цього тижня Дзуппі зустрівся в Москві з одним з радників президента Володимира Путіна Юрієм Ушаковим і главою Російської православної церкви патріархом Кирилом. Раніше в червні він також відвідав Київ для переговорів з президентом Володимиром Зеленським.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами представника Папи, всі зустрічі “були важливими, особливо в гуманітарних аспектах, на яких ми зосередилися”.

Дзуппі додав, що найближчими днями зустрінеться з Папою Франциском, щоб обговорити результати проведених зустрічей.

Передісторія:

Наприкінці травня стало відомо, що Папа Римський Франциск попросив главу італійського єпископату кардинала Маттео Дзуппі створити миротворчу місію для війни в Україні.
6 червня президент України Володимир Зеленський прийняв Маттео Дзуппі в Києві.
Наприкінці червня Дзуппі приїхав до Москви, де зокрема зустрівся із дитячим омбудсменом РФ Марією Львовою-Бєловою, яку звинувачують у примусовій депортації українських дітей.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...