facebook

Вимоги оновили – фінансування “врізали” на 20 мільярдів: як зміняться зарплати вчителів

У 2023 році, порівняно з 2022, у Держбюджеті України на зарплати вчителів передбачили на 20,5 мільярда гривень менше. Натомість модернізація освіти та нові стандарти передбачають оновлені вимоги для освітян.

Джерело:

Укрінформ

Очільник Міносвіти України Оксен Лісовий розповів, що розмір освітньої субвенції скоротили на 19%. Це пов’язано з тим, що кошти спрямовують перш за все на захист країни.

На зарплати вчителям передбачили на 20,5 мільярда менше, ніж торік

Водночас у час модернізації сфери освіти зростають роль учителя та вимоги до нього.

Нові принципи освіти вимагають від кожного вчителя високого професіоналізму, опанування та застосування сучасних педагогічних технологій і нових методів навчання і виховання, бажання та вміння постійно вчитися й самовдосконалюватися, творчого підходу та раціоналізму, а також готовності до змін у контексті реалізації змісту реформи НУШ,
– акцентував міністр освіти.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

І додав: аби заохотити вчителів з високим рівнем педагогічної майстерності, МОН впровадило сертифікацію вчителів української мови й математики та погодило нове Положення про атестацію педагогічних працівників.

Так, директори шкіл мають право встановлювати працівникам підвищені ставки зарплати, надбавки і доплати за окремі види діяльності,
– зауважив Лісовий.

Коли вчителям та викладачам підвищать зарплату

Міносвіти вже активно працює над питанням підвищення зарплат освітян. Як вчителів, так і викладачів, заявив міністр освіти Оксен Лісовий.
Чинні зарплати освітян, на його думку, – це приниження. Вони мають отримувати гідні зарплати.
Якщо ми хочемо виховувати громадянина, то повинні зробити так, щоб педагог відчував себе гідною людиною, наголосив Лісовий.
При цьому додав, що спілкувався щодо цього питання з керівниками нашої держави.
Підвищення повинно бути системним, кажуть у МОН.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...