facebook

Вибухи в Шевченківському суді: нападник загинув – усі деталі від голови МВС

Зловмисник загинув на місці інциденту. Було поранено двох бійців КОРДу.

Зловмисник, який підірвав вибуховий пристрій на території Шевченківського райсуду Києва, загинув на місці події.

Про це на брифінгу розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

“Ми отримали повідомлення про вибух від жителів сусіднього будинку, що розташований біля Шевченківського суду. Одразу були підняті відповідні служби”, – каже очільник МВС.

За його словами, була проведена швидка евакуація всіх громадян, які перебували в суді і неподалік суду.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Злочин скоїв Ігор Гуменюк – підозрюваний в іншому тяжкому злочині 2015 року, внаслідок якого загинули чотверо військовослужбовців Національної гвардії.

“Сьогодні його привезли на ще одне засідання суду. Вісім років це вже триває… Після цього засідання, яке закінчилося приблизно за дві години після його початку, Гуменюк спочатку закрився в туалеті. Після цього відкрив двері і кинув по караулу вибуховий пристрій. Таких вибухів, скоріше за все, було два”, – каже міністр внутрішніх справ.

Після цього зловмисник намагався покинити залу суду. Віськовослужбовці конвою його зупинили пострілом у повітря. Гуменюк повернувся, забарикадувався в окремому приміщенні. Після цього працівники Корпусу оперативно-раптової дії намагалися його деблокувати.

Клименко запевнив, що правоохоронці намагалися провести переговори, проте Гуменюк не йшов на жоден контакт.

“Після того, як були деблоковані двері в це приміщення, ще один вибухово-небезпечний предмет був кинутий у працівників поліції. Їхні життя врятували щити”, – каже голова МВС.

За його словами, працівники поліції поранені, зокрема у них є ушкодження нижніх кінцівок. Поранених правоохоронців госпіталізували, їхньому життю нічого не загрожує.

Сам Гуменюк загинув від вибухового пристрою. Зараз на місці працюють вибухотехніки, щоб упевнетися, що на місці злочину відсутні будь-які вибухові предмети або пристрої.

Нагадаємо, сьогодні, 5 липня, у приміщенні Шевченківського районного суду міста Києва пролунав вибух. Скоїв його Ігор Гуменюк – саме він 2015 року кинув у бік правоохоронців гранати під приміщенням Верховної Ради під час розгляду питання про децентралізацію. Внаслідок цього загинуло 4 нацгвардійців.

Ігор Гуменюк брав участь у Революції Гідності, деякий час був бійцем добровольчого батальйону “Січ” і воював в АТО.

Справа Гуменюка тривала вже 8 років, і сьогодні суд знову продовжив йому запобіжний захід – тримання під вартою.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...