facebook

Мільйони ветеранів, яким знадобиться допомога: у профільному міністерстві спрогнозували невтішну статистику після війни

Разом із іншими країнами ЄС Нідерланди пообіцяли профінансувати розбудову центрів реабілітації в Україні.

Чотири мільйони ветеранів – в уряді спрогнозували кількість українців, які потребуватимуть підтримки суспільства вже найближчими роками. Дані озвучила міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна під час візиту до Нідерландів, де перебувають на лікуванні українські військові, йдеться в ТСН.

У центрі реабілітації військових у нідерландському Дорні над відновленням після поранень працюють уже 75 років, однак успіхами українських солдат особливо пишаються. Максим вперше вдягнув протез місяць тому, а тепер вже бігає.

Михайло втратив ногу під Ізюмом, тут вже півтора місяця. “Я одразу сказав, що я хочу бігати, бо я до того займався спортом, грав футбол. Сказали, що неможливо у такі короткі терміни, але я готував свої м’язи до протезування”, – розповідає він.

Від початку повномасштабного вторгнення кількість українських військових тут настільки зросла, що нідерландці навіть українізували кавомашину. Тепер тут є капучино, кава з молоком – усе рідною для хлопців мовою.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Скільки всього українців пройшли реабілітацію, – точну цифру нідерландці не говорять, однак вона вимірюється десятками, а потреба є у тисячах. “Ми розуміємо, що кількість ветеранів в майбутньому, після нашої перемоги буде значно більшою. Зараз ми очікуємо, що прогнозована кількість дотичних до ветеранської політики – 4 мільйони людей”, – каже міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

Разом із іншими країнами ЄС Нідерланди пообіцяли профінансувати розбудову таких центрів і в Україні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...