facebook

Підозра в причетності до ІДІЛ: у Німеччині заарештували українку, яка тричі була заміжня за бойовиками

Причетність до ісламістської терористичної групи – не єдине звинувачення.

Федеральна прокуратура Білефельда під керівництвом чиновників Державного управління кримінальної поліції землі Північний Рейн-Вестфалія (Німеччина) висунула звинувачення українці. Її звинувачують у порушенні двох статей Кримінального кодексу країни: членство в іноземній терористичній організації ІДІЛ та порушення обов’язків по догляду та вихованню дитини.

Про це повідомила Генпрокуратура ФРН.

“Обвинувачена Хатідче Ц.вирушила до Сирії 2014 року зі своїм тодішнім чоловіком і чотирма неповнолітніми дітьми. Там вона доєдналася до ІДІЛ разом з чоловіком, для якого вона вела домашнє господарство відповідно до понять ІДІЛ про роль жінки”, – повідомляють правоохоронці.

Відомо, що українка після смерті свого першого чоловіка ще двічі була заміжня за бойовиками ІДІЛ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дітей жінка виховувала за “законами” та ідеологією ІДІЛ. На початку 2019 року українка потрапила в полон до курдів, де і залишалася аж до 2021 року.

За яких обставин громадянка України опинилася в Німеччині, не пояснили.

Нагадаємо, терористична Ісламська держава Іраку й Леванту (ІДІЛ) утворилася із залишків Аль-Каїди в Іраку (АКІ). Вона ставить за мету створення теократичного халіфату, що заснований на екстремістській ідеології, яка заперечує право на життя людей інших вірувань та переконань.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...