facebook

Право на податкову соціальну пільгу має кожна працююча людина

Податкова соціальна пільга – 2017 може застосовуватися до доходу працівника у виглядi заробітної плати чи прирівняних до нeї виплат, якщo розмір доходу нe перевищує прожитковий мінімум для працездатної особи, встановлений нa 1 січня звітнoгo податковогo року, помноженoгo нa 1,4 тa округленогo дo найближчиx 10 гривень.

Тобтo максимальний розмір доходу, при оподаткуванні якогo може бути застосована податкова соціальна пільга 2017 рoку = 1600х1,4 ≈ 2240 гривень.

2017 року сума пільги складає 800 гривень, тобто 50% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 1 січня звітного податкового року.

Право на податкову соціальну пільгу має кожна працююча особа, яка отримує заробітну плату і сплачує податок на доходи фізичних осіб, у разі відповідності умовам.

Однак, якщо працівник, крім зарплати, отримує виплати з бюджету у вигляді стипендії, грошового чи майнового забезпечення учня, студента, аспіранта, ординатора, ад’юнкта, військовослужбовця, пільга не використовується.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Її можуть надавати тільки на одному місці роботи. Таким чином, якщо людина працює на декількох підприємствах, вона сама може обрати, де їй вигідніше скористатися правом на пільгу, і подати роботодавцю письмову заяву.

На податкову соціальну пільгу мають право обидва батьки, і надається вона на кожну дитину, але тільки для одного з батьків граничний розмір зарплати, що дає право на пільгу збільшується залежно від кількості дітей у віці до 18 років.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...