facebook

Cитуація на Кримському мосту після вибуху: всі подробиці (фото, відео)

Рух мостом перекрито.

На Кримському мосту у ніч проти 17 липня пролунали щонайменше два вибухи. Вибухи сталися о 3:04 та 3:20. Чули їх у різних районах в Керчі. Є загиблі та постраждалі.

Російські Telegram-канали пишуть, що “впав” проліт мосту. До місця події намагаються під’їхати екстрені служби, однак на мосту виникли кілометрові затори, що ускладнює рух.

Місцева “влада” вже сформувала оперативний штаб у зв’язку з НП. Так званий “глава Криму” Сергій Аксьонов закликав жителів і гостей окупованого півострова утриматися від поїздок через міст і з метою безпеки вибирати альтернативний маршрут через нові регіони.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“На Кримському мосту зупинено рух: сталася надзвичайна подія в районі 145-ї опори з боку Краснодарського краю. Працюють правоохоронні органи та всі відповідальні служби. Проговорив із міністром транспорту Російської Федерації Віталієм Геннадійовичем Савельєвим, вживаються заходи для відновлення ситуації”, — написав Аксьонов.

Рух на мосту зупинено. Також не працює переправа через Керченську протоку.
Радник “голови” Криму Олег Крючков повідомив, що окупаційна влада півострову надасть всю необхідну підтримку туристам у зв’язку із зупинкою руху Кримським мостом.

Тим часом губернатор Бєлгорода В’ячеслав Гладков повідомив, що загинули чоловік та його дружина. У машині також перебувала їхня донька, яка отримала травми та була доправлена до лікарні.

Українська сторона коротко прокоментувала подію.

“У Криму наразі – літо, курортний сезон. Через це все більше людей курить у невстановлених для цього місцях, бо наплив туристів. Тому в них вночі щось вибухає. Його (міст – ред.) просто могли модернізувати до рівня розвідного, наприклад. Або попереджали неодноразово, що там деж м’які ґрунти, будувати такі споруди там не можна, вони не витримають. Причин може бути багато”, – сказав речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Реакція СБУ
У СБУ пообіцяли оприлюднити всі деталі щодо вибухів на Кримському мосту, які сталися 17 липня.

“Зважаючи на численні запити ЗМІ стосовно чергового інциденту на Кримському мосту, повідомляємо, що всі деталі щодо організації “бавовни” Служба безпеки України обов’язково розкриє після нашої перемоги. Поки ж ми з цікавістю спостерігаємо, як один із символів путінського режиму вкотре не витримав воєнного навантаження. Водночас нагадуємо, що в одному з інтерв’ю очільник СБУ Василь Малюк заявляв, що норми міжнародного права, аналіз оперативної обстановки та традиції ведення війни дозволяють перерізати логістичні шляхи ворога. Кримський міст на сьогоднішній день є одним із транспортних коридорів воєнних постачань для російської армії”, – сказав речник СБУ Артем Дехтяренко.

Тим часом Російській Федерації після вибухи на Кримському мосту порушили кримінальну справу за статтею “Теракт”.

За їхнім твердженням, Кримський міст посеред ночі був нібито атакований двома українськими надводними безпілотниками, що призвело до нових руйнувань.

“О 3.05 двома українськими безпілотними надводними апаратами здійснено атаку на Кримський міст. Унаслідок вчиненого терористичного акту пошкоджено автодорожню складову Кримського мосту”, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, близько обіду 9 липня у Керчі пролунали вибухи. Згодом стало відомо, що звуки вибухів було чутно в районі Кримського мосту. Окупаційна “влада” одразу заявила про “успішну” роботу ППО.

У Мережі очевидці опублікували кадри, на яких видно, як російська ППО намагається збити ракету. Фото та відео показують, що над мостом здіймався густий чорний дим. Кремлівські пропагандисти повідомили, що рух на мосту перекритий в обидва боки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...