facebook

МОН перевірить використання гаджетів, переданих школам

Міністерство освіти і науки контролюватиме розподіл та ефективність використання гаджетів, що отримали школи у межах міжнародної допомоги.

Контроль стане можливим завдяки створенню публічної інформаційної панелі – дашборда про розподіл компʼютерного обладнання у школи.

Ресурс містить інформацію про гаджети, які передають партнери з розвитку для задоволення освітніх потреб і забезпечення доступу до освіти учнів і вчителів в умовах війни.

За словами віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайла Федорова, створення ресурсу сприятиме розвитку прозорості розподілу та використання техніки.

«Діджитал-інструменти дозволяють відстежувати кожен проєкт, їх динаміку, результативність тощо. Дашборд – це ще один важливий крок у реалізації прозорої політики отримання та розподілу допомоги від партнерів. Завдяки дашборду всі дані є відкритими для суспільства, медіа чи освітян», – зазначив Федоров.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наразі у дашборді є дані з лютого 2022 року, їх можна фільтрувати за областями, населеними пунктами, закладами освіти, партнерами з розвитку, користувачами (учитель або учень), кількістю і типом (ноутбук чи планшет) переданого обладнання.

Також дашборд показує локації девайсів, автоматично обчислює, скільки їх отримав конкретний заклад освіти та яка потреба залишається в межах тієї чи іншої області.

Окрім того, ресурс дозволить моніторити фактичне використання переданого обладнання.

«Девайси, які передаватимуть на потреби освіти, автоматично під’єднуватимуть до електронної системи менеджменту. Тож МОН і ОВА матимуть доступ до оперативних даних щодо статусу роботи кожного ноутбука чи планшета та його фактичного використання», – обіцяють в Міністерстві освіти і науки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...