facebook

Що робити, щоб платити за світло вдвічі менше

Тарифи на електроенергію в Україні зросли з 1 червня 2023 року до 2,64 гривні за кВт-год. Перші підвищені платіжки за комунальні послуги українці вже отримали і багато хто задумався над тим, як не платити за електроенергію в квартирі. Безкоштовно користуватися електрикою не вийде, а ось знизити суми за рахунками цілком можливо.

Про це пише УНІАН.

Скільки нормально платити за світло – ви про це не знали
Якщо взяти середнє значення за рік, то на одну людину в місяць припадає приблизно 150 кВт за умови помірного використання домашньої техніки. До 1 червня 2023 року українці платили за світло близько 250 гривень.

Після підвищення тарифу на електроенергію сума платежу значно зросла. Тепер за світло доводиться платити близько 400 гривень на місяць, що значно вдарило по кишені.

Часто українці задаються питанням, чи можна переплачувати за електроенергію, коли бачать великі суми за світло. Ось тільки, якщо платити тыльки за лічильником, то переплатити ніяк не вийде.

Як зменшити споживання електроенергії – поради для порятунку бюджету
Враховуючи нові тарифи, багато українців не розуміють, чому багато виходить за світло. Вся справа в “крадіях” електрики. Ні, ніхто з сусідів не підключається до вашої мережі, щоб не платити за електроенергію.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вся справа в побутовій техніці, яка в сплячому режимі споживає електрику попри те, що нею рідко користуються. До таких “крадіїв” відносять телевізор, духовку, мультиварку, хлібопічку та інше.

Щоб зменшити споживання електроенергії, необхідно лише:

1. Вимикати всі електричні побутові прилади, якими не користуєтеся.
2. Користуватися технікою тільки при необхідності й в еко-режимі.
Відмовитися від кондиціонера – влітку можна відкрити вікна вдома. 3. Взимку ж не використовувати електричні обігрівачі.
4. Утеплити житло – витрати окупляться з лишком.
5. Замінити всі лампи на LED та світлодіоди.
6. Лягати раніше спати.

Ці прості поради допоможуть значно скоротити витрати на комунальні послуги та заощадити гроші.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...