facebook

У ДТП вагітній Ані, яка їхала за весільною сукнею, відтяло руку. Як покарав суд водія?

Аня зараз готується до операції у Львові, а потім і до протезування. Бо наразі не може ні заплестись, ні шнурівки зав’язати, ні дати раду синові, якому вже рік і три місяці. Аби більш-менш повноцінно жити із протезом, потрібно понад 1, 5 мільйона доларів. Частину вже зібрали за допомогою небайдужих.


Водій просив не позбавляти його волі та прав, бо пояснював, що в нього на утриманні двоє батьків з інвалідністю, тому якщо відберуть права, ради собі не дасть.

Зборівський райсуд проголосив вирок водієві, який врізався в фуру з причепом в Озерній.

Нічна поїздка Blablakar поділила життя тоді 22-річної Ані на до і після. Дівчина закінчила медичний ВУЗ і вже тоді знайшла роботу лікарем. Того фатального вечора вона їхала до Тернополя вибирати весільну сукню. І щойно дізналась, що носить під серцем дитину…

Найбільший удар — де сиділа Аня
Під Озерною задрімала. Удар, дзвін і нестерпний біль – бус, в якому їхала Аня, врізався у вантажівку. І найбільший удар прийшовся на бік, де сиділа майбутня мама. Їй тоді відтяло праву руку.

Аня, переживши не одну складну операцію та витерпівши нестерпний біль, бо часом відмовлялась через вагітність від чималої кількості препаратів, таки вийшла заміж, а згодом народила синочка. Найбільшою мрією жінки зараз є міцно обійняти свого малюка. Обома руками…

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

ДТП з потерпілими, нагадаємо, трапилася в селі Озерна 4 жовтня 2021 року близько 23:00. На автодорозі Тернопіль-Рава-Руська зіткнулися бус та вантажівка.

Водій автомобіля MERCEDES-BENZ SPRINTER не дотримався дистанції та врізався в задню частину вантажівки, яка рухалася попереду, повідомив відділ комунікації поліції Тернопільської області.

В результаті дорожньо-транспортної пригоди постраждало троє пасажирів. 22-річну дівчину, уродженку Львівської області, доправили до лікарні з травматичною ампутацією руки, у жителя Хмельницького переломи та забої. Потрапив до медзакладу і пасажир з Тернополя. Водія буса тоді не госпіталізовували. Найбільше в ДТП постраждала 22-річна Аня.

«Звикаю і адаптовуюсь жити без руки»
— Зараз малюку вже рік і три місяці, — поділилась Аня Дубина. — На щастя, ні прийом препаратів, ні решта маніпуляцій після аварії і в період реабілітації на нього не повпливали. Він здоровий і дуже активний. Єдине засмучує, що я не можу сама йому раду давати. Раніше хоч підгузок навчилась однією рукою міняти. Зараз син надто активний, тікає, тому навіть цього я зробити не можу.

Аня, як поділилась із «20 хвилин», зараз готується до операції у Центрі незламності, що у Львові. Після цього потрібно місяців три реабілітації, і тоді готуватись до протезування. На це все потрібно понад 1, 5 мільйона доларів, і частину вже зібрали завдяки небайдужим. 10 тисяч доларів у день вироку дав водій-винуватець ДТП. Це було умовою водія, що потерпіла сторона не заперечуватиме проти умовного терміну покарання, поділилась жінка.

Раніше маленького синочка мама могла взяти на руки, тільки якщо хтось із членів родини притримував його. А зараз малюк бігає і дуже вертлявий. Настільки активний, що однією рукою його втримати і змінити підгузок нереально.

— І домашніми клопотами, і малюком займається тільки чоловік, — поділилась Аня Дубина. — Зараз мама, яка працює в школі, має відпустку. А сама я з сином ради дати не можу. Хіба як засинає — можу побути поруч. Звикаю і адаптовуюсь жити без руки. На кухні, приміром, у мене є спеціально прикріплена дошка для нарізання продуктів. Попрасувати, на жаль, я не можу. Хіба прибирати, поскладати однією рукою. Навчилась хоча би за собою доглядати. Волосся не заплету, заплітають чоловік, мама або сестри, коли приїжджають. Бо навіть шнурівки на кросівках сама зав’язати не можу.

В ДТП постраждали двоє. А що водій?
Так, водій просив вибачення, і багато разів, поділилась жінка. Казав, що не хотів, аби так сталось. Аня образи на нього не тримає, хоча відколи закінчились суди, воліла би ніколи більше з ним не зустрічатись. Адже донедавна не могли знайти порозуміння, і тому судові засідання трохи затягнули. А жінка, яка могла використати літо, аби прооперуватись, втрачала час, коли її матір у відпустці і могла би доглянути за сином, доки вона була б на операції, а чоловік поруч із нею.

— Я вдячна Богу, що завагітніла до аварії, тепер у мене є син і він, на щастя, живий-здоровий, — поділилась Аня з «20 хвилин». — Бо зараз, без руки і в цій ситуації, не знаю, чи наважилася б на дитину.

27 липня 2023 р. Зборівський районний суд проголосив водію мікроавтобуса вирок. Керманич — уродженець с. Мельничне Турківського району, що на Львівщині. Офіційно не працює. На утриманні дітей немає, проте опікується батьками, які мають інвалідність.

— Під час руху та проїзду ділянки, що у с. Озерна Озернянської територіальної громади Тернопільського району, водій, маючи об`єктивну можливість виявити у межах своєї смуги нерухомий автопоїзд у складі вантажного сідлового тягача DAF із напівпричепом, який зупинився на заборонений сигнал світлофора та створював йому перешкоду для руху, в порушення вимог п.п. 1.10 (в частині визначення поняття «перешкода для руху» та виконання його вимог) та 12.3 ПДР, негайно не вжив заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу, хоча мав для цього технічну можливість, а продовжив рух, — йдеться в обвинувальному акті.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди Ані відтяло руку. Ще одна пасажирка отримала перелом кісток лицевого черепа та ще чимало ушкоджень, що у своєму клінічному перебігу супроводжувався тривалим, більше 21 дня розладом здоров`я. Тому водієві інкримінували порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяли середньої тяжкості та тяжке тілесне ушкодження потерпілим.

У суді водій вину визнав, щиро розкаявся і просив його суворо не карати та не позбавляти прав. Зазначив, що моральну шкоду відшкодував та частково відшкодував матеріальну шкоду, планує повністю відшкодувати потерпілим майбутні затрати на лікування.

— Визнати винуватим за ч.2 ст. 286 КК України і призначити покарання у виді позбавлення волі строком на три роки без позбавлення права керувати транспортними засобами, — таким був вирок Зборівського районного суду. — На підставі ст.75 КК України звільнити від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк рік і шість місяців.

На даний вирок може бути подана апеляція до Тернопільського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...