facebook

“Шалена гроза і смерчі ввірвуться в ці області, лютий град вперіщить у цьому регіоні”: експерти про жахливу погоду

 

Синоптики зазначають, що українцям варто очікувати до дощів і злив. Необхідно очікувати також і на сильний вітер, який накриє шквалами цілий регіон.

Як інформує “Еспресо”, у середу, 2 серпня, в Україні прогнозують переважно дощову з грозами та шквалами погоду, сухо буде місцями у центрі та на півдні.

Про це інформує синоптик Наталка Діденко.

По півночі, північному заходу Європи залягла циклонічна депресія, в осередку якої перебувають кілька центрів із найнижчим атмосферним тиском посередині.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На прогностичній карті – циклони Xan, Ventur і Wenzeslaus.

Атмосферні фронти та лінія сходження (жовта), які впливатимуть завтра на погоду в Україні, пов’язані із циклоном Wenzeslaus.

Повідомляється, що лінія сходження або конвергенція – це об’єднання вітряних потоків, коли повітря в різних напрямках з’єднується, накопичується атмосферна маса. Як наслідок цей вертикальний рух приводить до утворення хмар та опадів.

Вздовж лінії сходження бувають сильні шквали, град і навіть іноді смерчі.

Переважна частина країни буде з дощами

2 серпня грозові дощі очікуються у західних областях України, ввечері опади дійдуть до північних, центральних регіонів та Одещини. Також увечері місцями дощитиме на сході.

При грозах подекуди пориви вітру 15-20 м/с.

Температура вночі 15…20 °C, вдень 25…30 °C, у західних областях 21…26 °C.

Регіони, де очікується суха погода

Від опадів зможуть завтра ухилитися Дніпропетровщина, значна частина Полтавщини, схід Кіровоградщини, Херсонщина, Миколаївщина, Запоріжжя та Крим. Температура коливатиметься у межах 28…31 °C – удень та 17…19 °C – вночі.

Вітер переважно південний 5-10 м/с.

Прогноз у столиці

У Києві 2 серпня очікується дуже тепла, проте без сильної спеки. Температура в області вдень близько +29 °C, а вночі 15…20 °C. По Києву вночі 17…19 °C, вдень 27…29 °C.

Дощ та гроза передбачаються у столиці в середу ввечері, можливі сильні зливи, шквали та град.

Погода на вихідні

6 серпня буде +33…+39 °C, на сході та півдні ймовірно до +40 °C, у західних областях, навпаки, навіть прохолодно, +19…+22 °C.

У перший день серпня в Україні температура повітря висока. Дощі з різною силою йдуть у всіх регіонах, окрім західних.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...