facebook

В Україні змінять Порядок ведення обліку школярів: що мають знати батьки

В Україні змінять механізм обліку дітей дошкільного та шкільного віку. Відповідний проєкт розробило Міносвіти та віддало на громадське обговорення.

Після погодження документа облік дітей здійснюватимуть з використанням Автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту (АІКОМ). Зокрема, шляхом внесення, накопичення, актуалізації, обробки, аналізу та узагальнення інформації про дітей дошкільного та шкільного віку, включаючи тих, які не охоплені навчанням.

Читайте Підготовка до навчального 2023/2024 року у розпалі: дистанційна школа “Оптіма” приймає заявки

В Україні змінять Порядок ведення обліку школярів
Для ведення обліку в системі створюватимуть профіль дитини. Він міститиме інформацію про її персональні дані, документи, місце й форму здобуття освіти, місце проживання чи перебування.

Створення профілю дитини в системі здійснюватиме відповідальний працівник закладу освіти під час зарахування дитини на навчання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Накопичення та актуалізація інформації в профілі дитини здійснюватиметься шляхом електронної взаємодії між АІКОМ та інформаційними системами, а також шляхом внесення інформації до профілю дитини відповідальними працівниками.

Ваша дитина отримала недостатній рівень знань у цьому році? Це легко виправити з “Оптіма”. Провідна дистанційна школа України пропонує унікальну благодійну програму для учнів 1 – 11 класів. Все, що потрібно – заповнити заявку та отримати безплатний доступ до освітніх матеріалів з 2 будь-яких предметів на 3 місяці. Подаруйте своїй дитині шанс здобути якісну освіту вже сьогодні!
Завдяки такій обліковій системі автоматично зводитимуть статистичні звіти про кількість дітей дошкільного та шкільного віку, вихованців та учнів, у тому числі дітей, не охоплених навчанням.

Зауваження та пропозиції до проєкту постанови прийматимуть у довільній формі до 14 серпня 2023 року на електронну адресу [email protected].

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...