facebook

“Радянський Союз може повернутися”: Зеленський пояснив, навіщо вступати в НАТО

Вступ України в НАТО є питанням безпеки для України, адже в країнах Північноатлантичного Альянсу ніколи не було війни

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю іноземним ЗМІ, повідомляє “ДС” з посиланням на “РБК-Україна”.

Зеленському навели як приклад президенту фразу, яку приписують колишньому президенту Мексики Порфіріо Діасу. Вона свідчить, що країни незмінно є бранцями своєї географії.

У контексті цього прокоментувати таку аналогію, “що вступ України до НАТО міг би бути еквівалентним розміщенню Росією своїх військових баз на мексиканській території з усіма наслідками, що випливають звідси”.

“Мені здається, що ми повинні дивитися на це трохи інакше. Коли кажуть, що НАТО воює з Росією на українській території, це говорить Росія. Тому що в їхній голові не вкладається уявлення, як таке маленьке військо може протистояти такому великому, як у РФ. Щоб виправдати зусилля, які вони докладають, і те, що вони не можуть перемогти”, — сказав президент.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Президент зауважив, що деякі країни, як, наприклад, країни Балтії, були б раді, якби українська армія була на їхній території, щоб їх захищати, але після війни.

Проте він зауважив, що Україні не потрібні бази ні з боку США, ні з інших країн-партнерів. Географічно Україна близька до Росії та інших країн, і там теж є приклад: де НАТО, там немає війни.

“І наше ставлення потрібно розглядати в рамках того факту, що країни, які входять до НАТО, зробили це свого часу, тому що вони підозрювали, що Радянський Союз може до них повернутися” — сказав президент.

Він пояснив, що НАТО для України — це не атакувати, йти в наступ, це звільнити нашу територію, перш за все чи тільки для цього. НАТО є безпековим об’єднанням, але війни на його території немає.

Зеленський пояснив, що в цьому контексті мова йде про безпеку Росію. Деякі особи думають, що Україна може прийти на територію Росії, але ми ніколи не хотіли ніякої війни.

“Всю нашу промисловість вивезли з окупованих територій. І це вже колоніалізм. Тому питання НАТО, вибачте, це питання нашої безпеки і захисту наших людей, і все”, — додав Зеленський.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...