facebook

У Польщі затримали українців: через катування та зґвалтування їхній 2-річний син отримав інвалідність

Мати та її співмешканець жорстоко знущались із маленького Данила.

У Польщі судитимуть подружжя з України. Їх підозрюють у катуванні та зґвалтуванні 3-річного сина Данила. Пару визнали осудними, а тому чоловік і жінка постануть перед правосуддям.

Про це пише польське видання onet.pl

Дитина через знущання рідних отримала тяжку інвалідність на все життя
3-річний Данило є сином 23-річної Оксани. Матір хлопчика та її 26-річного співмешканця Віталія звинувачують у знущанні з хлопчика.

Данило потрапив до лікарні в Стальовій Волі 5 жовтня 2022 року (на той час хлопчикові було 2,5 року). До відділення невідкладної допомоги його привіз на таксі Віталій С. – тобто партнер Оксани П., матері хлопчика.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Лікарі, побачивши стан дитини, одразу ж викликали гелікоптер швидкої допомоги та поліцію. Причиною цього стала черепно-мозкова травма, численні (як свіжі, так і застарілі) сліди побоїв, сліди опіків від сигарет по всьому тілу і травми, які свідчили про те, що його неодноразово ґвалтували. Тому в той самий час, коли хлопчика везли на операцію до клінічної лікарні в Жешуві, його матір та її співмешканця заарештували співробітники поліції.

Згодом Тарнобжезька воєводська прокуратура висунула подружжю звинувачення: тепер їх підозрюють у замаху на вбивство Данила, поєднаному зі зґвалтуванням з особливою жорстокістю та знущанням. Через це у дитини пошкоджений мозок, і, хоча він проходить реабілітацію, ймовірно, залишиться важкою інвалідністю на все життя.

Матір хлопчика та її співмешканця визнали осудними
Результати експертиз, призначених Окружним судом у Тарнобжегу, повинні були дати відповідь на сумніви щодо осудності українського подружжя. За даними прокуратури, підозрювані не мали аномальної або суттєво обмеженої здатності усвідомлювати значення діяння або керувати власними діями через медичні причини під час інкримінованих їм діянь.

Оксана П. і Віталій С. перебували під психіатричним наглядом протягом чотирьох тижнів у закритих умовах у краківському слідчому ізоляторі “Монтелюпіх”. Вони перебували там у різний час: спостереження за матір’ю хлопчика почалося в середині травня, а за її співмешканцем – через чотири тижні, після того, як закінчилося спостереження за Оксаною. Це було зроблено для того, щоб підозрювані не контактували між собою. Їх обох обстежували фахівці однакових фахів: два психіатри, психолог і сексолог.

Українське подружжя визнали осудним і незабаром пара зможе постати перед судом.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...