facebook

У якому випадку в Україні можуть посилити мобілізацію

На даний момент в Україні йде друга хвиля мобілізації, проте за потреби темпи набору чоловіків збільшаться.

Про це в інтерв’ю Новини LIVE заявив заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв.

“На сьогодні всі механізми мобілізації відбуваються згідно із законодавством. Змін до цього закону не передбачається. Тобто система працюватиме так, як працювала до цього.

З нашого боку, ми робимо те, щоб вона реально працювала, а не корумпувала військкомів через ухилення від мобілізації. Наше завдання зробити так, щоб правила та умови були для всіх, і ми над цим працюємо”, — уточнив він.

За словами парламентаря, є і варіант, за якого воювати доведеться всім чоловікам.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Це залежить від того, скільки ця війна триватиме і скільки ресурсів буде залучено з боку РФ. В Україні є чотири черги мобілізації. І ось четверта припускає, що на війну йдуть усі чоловіки. Ми знаходимося на другій черзі мобілізації.

Але якщо країна буде у небезпеці та реальна загроза втратити державність, то підуть усі, як це було 24 лютого. Думаю, що це обов’язок кожного чоловіка – захищати власну країну. Однак на сьогоднішній день ми про цей варіант не говоримо. Ми маємо ресурс стримувати росіян на сході та півдні України”, — завершив він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...