facebook

Справа найстаршої в Україні матері Підвербної і її доньки: соцпрацівниця розповіла про стосунки у родині

Соцпрацівниця каже про покращення стосунків матері й доньки.

Найстарша мама України, 78-річна Валентина Підвербна, та її 12-річна донька налагоджують спілкування. Родичі все більше часу проводять разом, і дівчинка вже не так негативно налаштована проти своєї матері.

Про це в коментарі журналістці ТСН Валентині Доброті розповіла вихователька-методистка Центру соціально-психологічної реабілітації дітей Наталя Дубина.

Соцпрацівниця зауважує, що наразі зміни сталися з самою 12-річною дівчинкою. Вона почала займатися спортом та активніше доглядати за собою.

“Зміни є, насамперед вона більше починає доглядати за собою, більше приділяти уваги собі… Займається спортом… Вона змінилася навіть зовнішньо… Дитина сама вже обирає, що їй одягнути, як за собою доглядати, з харчуванням, зі спортом, зі всім іншим. Вона проявляє себе у творчості, вона знаходить собі інтереси для того, щоб розвиватися… У неї дружні стосунки з іншими дітьми: і з дівчатами, і з хлопцями”, – каже Наталія Дубина.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вона також зауважує, що напруженість між мамою й донькою починає зменшуватися.

“Покращення є. Наприклад, якщо в перші дні дитина була негативно налаштована до мами і час спілкування був до пів години, то зараз мати спокійно може приїхати, і дитина, якщо мати перебуває з нею поруч 4 години, дитина 4 години з нею спілкується і гуляє”, – додає вихователька.

Наталія Дубина зауважує, що Підвербна також намагається покращити стосунки з донькою і робить для цього все можливе.

“Мама постійно відвідує дитину: привозить їй фрукти, овочі, смаколики, деякі речі. Якщо Аня про щось попросить маму – мама завжди дитині привозить… Вона постійно з нею спілкується. Вона перебуває разом із матір’ю стільки часу, скільки сама забажає”, – каже вона.

Водночас вихователька визнає, що в соцзакладі є певний графік і встановлені ліміти на користування телефоном.

“Трошки ліміту в нас є, оскільки до першої половини дня наші вихователі займаються з ними, проводять певні заняття, якісь рухливі ігри… Вже після обіду – це більше їх вільний час, але однаково вони перебувають під контролем дорослих… і вони вже мають доступ до своїх мобільних телефонів… У нас є свій режим дня… дитина просто зайнята – їй ніхто не забороняє спілкуватися, телефонувати”, – зазначає соцпрацівниця.

Наразі за заявою соцслужб суд відклав розгляд справи щодо Підвербної та її доньки.

Нагадаємо, 24 квітня на сторінці в Instagram доньки Підвербної Анни-Марії був опублікований допис, в якому дівчинка звинуватила свою маму в жорстокості. Після цього доньку в жінки вилучили.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...