facebook

Україні потрібні дві речі, щоб переламати війну та пришвидшити перемогу: експерт повідомив, які саме

Петро Черник розповів, яка зброя зможе переламати хід війни на користь України.

Росія має в п’ять разів більше живого ресурсу. Проте навіть на війні ключову роль відіграє не кількість, а якість. У війнах неодноразово перемагали країни, які мали значно менше солдатів, техніки й зброї, ніж противник. Попри суттєву перевагу противника у кількості, Україна зможе перемогти у війні.

Таку думку висловив військовий експерт Петро Черник у коментарі “24 Каналу”. Він пояснив, що потрібно нашій країні для перемоги над ворогом.”Україні треба дві речі, щоб переламати війну та пришвидшити перемогу. Високо майстерна мотивація – мотивацію маємо, майстерність наша росте. І якомога більше якісної зброї. В історії є такі випадки, нічого нового. Якщо хочеш знати, як буде, вивчай, як було”, – сказав військовий експерт.

Що допоможе переламати хід війниПід час Шестиденної війни в Ізраїлі у 1967 році, півтора десятка країн арабської коаліції переважали ізраїльтян в усьому. Ізраїльтян було сто тисяч, а противника – півмільйона. Ізраїль тоді мав близько 300 літаків та 500 танків, а країни арабської коаліції – понад 900 літаків та 2800 танків.

Однак тоді ізраїльтянам вдалося зробити, здавалося, неймовірне – вщент розгромити ворога. Зробити це Ізраїль зміг завдяки високоякісній організації та дуже якісній зброї.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наполеон у битві під Аустерліцом в 1834 році також розгромив колосальні війська союзників. Олександр І тікав і не міг збагнути, як таке могло статися. Є два полководці, які не програли жодної битви – Олександр Македонський і наш українець Іван Сірко. Два абсолютні чемпіони у світовій історії.

“Це (перемогти Росію – ред.) можливо. Я не належу до тих аналітиків, котрі вважають, що союзники нічого не дали. З точністю до навпаки. Дали стільки, скільки нам би й не снилося. Але зараз гостро стоїть питання, щоб переламати хід війни”, – зазначив Черник.

Експерт висловив сподівання, що переламати хід війни Україна зможе авіацією, зокрема F-16. До того ж важливо, яка зброя піде до винищувачів. Черник зазначив, що нашим військовим вкрай необхідні далекобійні ракети з важкою бойовою частиною.

“Балістичні, а саме ATACMS. Storm Shadow, SCALP, Taurus це дуже добре, але вони не переламають хід війни. Переламає балістика й авіація”, – підсумував військовий експерт.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...