facebook

“Такого холоду не чекав ніхто, в Україну суне вражаючий дощ”: фахівці сказали, коли будуть снігопад і мороз

Хоча поки що температура є досить приязною до українців, але вже невдовзі все може змінитися. Експерти пояснили, чого можна чекати від погоди вже у жовтні.

Як інформує “Знай.юей”, про те, якої погоди чекати, розповіли в Укргідрометцентрі.

Температура

За словами синоптиків, цьогорічна осінь дивуватиме справжньою “сезонною” погодою. За прогнозами центру, у жовтні стане прохолодніше та почнуться заморозки. Загалом середньомісячна температура становитиме 6-13 градусів тепла. Це на кілька градусів більше, ніж встановлена температурна норма.

Перші заморозки та мінусова температура

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В деяких регіонах прогнозують опускання температури до 23 градусів нижче нуля. За прогнозами Укргідрометцентру така температура може загрожувати жителям північних, центральних, східних областях України та в Карпатах.

Абсолютним мінімумом температури стане 4-16 градусів з позначкою нижче нуля.

Опади

Кількість опадів в середньому складе 29-54 мм, а в Карпатах це значення підніметься до 86-108 мм (в більшості районів Закарпаття), до 129 мм – у високогір’ї Карпат.

Попри те, що середня температура місяця буде вищою за норму, синоптики прогнозують ранню зиму. Якщо жовтень пройде з дощами, подекуди заморозками, то в листопаді погодні умови погіршаться.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...