facebook

Молода мама померла від крововтрати, а немовля знайшли мертвим під ліжком

Молода мама померла від крововтрати — така попередня версія слідства. Тіло немовляти знайшли під ліжком. Чи було дитя живим, коли народилось, з’ясовують експерти.

На Чортківщині померла породілля, яка, за попередньою версією, народжувала вдома.

Дитя знайшли під ліжком
Мертвою під ліжком знайшли і її дитину — повідомили журналістам «20 хвилин» власні джерела.

— Не знаю подробиць, але все сталось у с. Вікно, що в Чортківському районі, десь на вихідних, 14-15 жовтня, все село гудить вже кілька днів, — повідомила журналістів читачка Наталя, яка просила не називати її прізвища в публікації. — Жінці років до 25, вона молода. Знаю, що працювала у Тернополі, а до батьків в село приїжджала час від часу. Народжувала вдома чи то викликали пологи — не знаю. Але вона буквально стекла кров’ю, а дитинку знайшли вже поліцейські під ліжком.

Чи були в цей час батьки вдома, люди не знають. Але запевняють, що в селі в неділю, 15 жовтня, було чимало поліції. Маму породіллі вже опитувала поліція. Місцеві спочатку запевняли, що правоохоронці її разом із татом арештували. Але згодом підтвердили, що на похороні доньки батьки були. І правоохоронці запевнили «20 хвилин»: батьків опитали, але не затримували.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Що кажуть у поліції і односельці?
— Жінка народжувала вдома, за попередньою інформацією, померла від інфекції та крововтрати, — прокоментував начальник відділу комунікації Головного управління Нацполіції в області Сергій Крета. — Тіло дитини забрали на експертизу, спеціалісти мають встановити, чи народилось живим і якою була причина смерті, повідомив речник поліції.

Відомості про подію вже внесли до ЄРДР за ст. 115 Кримінального кодексу України.

Односельці загиблої дівчини із с. Вікно, що в Чортківському районі, розповіли, що породіллю звуть І., і вона 1999 року народження. Закінчила ЗУНУ і працювала у Тернополі. Мама загиблої довший час була на заробітках у Польщі, а десь за тиждень до трагедії повернулась додому. Батько працює в селі, у місцевого підприємця. У Польщі проживає брат Ірини із сім’єю. Його на похороні не було, розповіла односельчанка Оксана.

— Нормальна сім’я, двоє дітей, мали б ще одне онучатко, що там сталось ніхто достеменно не знає, — каже пані Оксана. — Але Іра приїхала додому десь за тиждень до смерті. Люди бачили, як паркан малювала, картоплю із батьком копала на городі. Як неодноразово батько зустрічав її і проводжав на автобус до Тернополя.

Швидку викликали
Ніхто із місцевих не знає, чи в жінки почались пологи, чи викликали їх. І чому не звернулись до медиків, не викликали швидку, а вирішили, що Ірина народжуватиме вдома. Ще в суботу, 14 жовтня, кажуть сусіди, до Ірини приїжджала швидка. Близько 5 ранку медиків викликали знову, але вони лише констатували смерть жінки.

У Центрі екстреної медичної допомоги, куди «20 хвилин» звернулись за коментарями і цікавились, чи справді викликали швидку у це село на вихідних, 14-15 жовтня, коментувати будь-що відмовились, доки триває розслідування. Проводять медики і власне розслідування, що саме з’ясовуватимуть — не повідомляли. Але про виклик інформацію підтвердили. Проте скільки разів виїжджали за даною адресою, не повідомляли.

Похорон Ірини відбувся у понеділок, 16 жовтня. Священик, який відправляв чин похорону, прощався з Іриною та ангелятком, кажуть місцеві. Чи було маля у труні біля матері – не знають. Провести Ірину в останню путь прийшло дуже багато людей.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...