facebook

У Секторі Гази загинула 24-річна українка, у якої залишилась маленька дитина

17 жовтня у секторі Гази загинула 24-річна українка Лейла Хіжи. Вона з донькою була у будинку батьків чоловіка, коли в будівлю влучила ракета.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на видання Ґрати.

На момент атаки її чоловік перебував у Єгипті. Лейла та її маленька дочка отримали поранення та потрапили до лікарні. Проте медики не змогли врятувати дівчину.

Лейла Хіжи народилася у Харкові. Її мати – українка Світлана Куликова, а батько – палестинець Гхазі Хіжи. Чоловік приїхав до України на навчання та тут познайомився з майбутньою дружиною. До Палестини вони переїхали після того, як Гхазі закінчив навчання.

Хіжи вступила до Жіночого коледжу університету Аль-Азхар у Каїрі та закінчила його у 2021 році. Через рік дівчина вийшла заміж і працювала у салоні краси.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Брат дівчини Заїд Хіжи розповів, що після того, як сім’я виїхала з Харкова, у Лейли залишалося лише українське свідоцтво про народження. У липні 2022 року вона звернулася до українського консульства у Туреччині, щоб отримати паспорт. Однак процес затягнувся через те, що адреса прописки Лейли в Україні знаходився на території, яка на той момент була окупована росіянами.

З Туреччини Лейла з чоловіком вирушили до Єгипту. Пізніше дівчина повернулася до Гази, де народила доньку Олену. Чоловік залишався в Єгипті. З початку час бойових дій Лейла з дочкою перебували у Газі. Сім’я українки одразу попросила допомогти з евакуацією, але отримувала відмови та поради «набратися терпіння».

«Вранці 17 жовтня Лейла була з донькою у будинку батьків чоловіка, коли в будівлю влучила ізраїльська ракета. Обидві були поранені, їх відвезли до лікарні, куди ввечері доставили ще близько ста поранених після вибуху у дворі лікарні Аль-Ахлі, де загинуло, за різними даними, від 300 до 500 людей. Лейлу врятувати не змогли», – пише видання.

Сім’я звернулася до українського консульства в Єгипті з проханням допомогти вивезти дочку Лейли до батька. Евакуація постійно відкладається.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...