facebook

Ракетний удар по терміналу “Нової пошти”: всі подробиці (фото, відео)

Пожежу на місці удару ліквідували опівночі.

Зміст
Всі загиблі були працівниками компанії
Реакція Зеленського
Чому працівники компанії не спустилися в укриття
Ворог вдруге поцілив по приміщенню “Нової пошти”
Масштаби руйнувань із висоти
Момент удару потрапив на відео
Зросла кількість потерпілих
Рятувальники показали наслідки ракетного удару по терміналу “Нової пошти”, внаслідок якого, за останніми даними, загинуло 6 осіб.

Фотографії опублікувало Головне управління ДСНС України у Харківській області.

“В результаті удару сталася значна руйнація будівлі терміналу, пошкоджені 7 вантажних автомобілів та 2 напівпричепа. Також на об’єкті сталася пожежа на площі близько 300 кв.м. На місці події працювало 9 одиниць техніки та 47 чоловік особового складу ДСНС”, – йдеться у повідомленні.

Станом на 07:30 попередньо 6 осіб загинуло та 16 постраждало.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У ДСНС додають, що о 00:14 пожежу було ліквідовано.

Всі загиблі були працівниками компанії
За даними Харківської ОВА, усі загиблі та поранені внаслідок атаки по терміналу “Нової пошти” були працівниками компанії.

Голова ОВА Олег Синєгубов додав, що постраждалі віком від 19 до 42 років отримали осколкові поранення та вибухові травми. Серед ушпиталених 7 людей перебувають у стані середньої тяжкості. Ще 7 чоловіків — у тяжкому стані, лікарі борються за їхні життя та надають всю необхідну допомогу.

За попередніми даними, ворог вдарив ракетами комплексу С-300.

Реакція Зеленського
Глава держави Володимир Зеленський показав наслідки ракетного удару окупантів по терміналу “Нової пошти” на Харківщині та висловив співчуття рідним загиблих.

Президент України закликав західних партнерів тиснути на країну-терористку.

“Потрібно збільшувати тиск на державу-терориста. Потрібно щодня відповідати на російський терор нашими результатами на передовій. Потрібно зміцнювати єднання світу в протистоянні терору ще більше. І ми це робимо. Росії нічого не вдасться досягти терором і вбивствами. Кінець для всіх терористів один: відповідальність за скоєне”, – написав він.

Чому працівники компанії не спустилися в укриття
У пресслужбі “Нової пошти” відреагували на загибель своїх співробітників внаслідок удару по терміналу у Харківській області. Там пояснили, що працівники не мали часу, щоб спуститись в укриття, оскільки повітряна тривога пролунала за секунду до удару.

У них не було шансу встигнути добігти до укриття, бо сирени прозвучали за секунди до…Співчуваємо — кожному. Завтра (22 жовтня – ред.) “Нова пошта” оголошує день трауру. Ми будемо працювати та вшановувати кожного загиблого героя Нової пошти. Кожного загиблого в цій війні”, – йдеться у повідомленні компанії.

Ворог вдруге поцілив по приміщенню “Нової пошти”
Як йдеться у сюжеті ТСН, термінал “Нової пошти” під атаку ворога потрапив удруге. Рік тому будівлю довелося відновлювати після артилерійського обстрілу.

Речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко наголосив, всі працівники цього підприємства є цивільними. Термінал “Нової пошти” на Харківщині працював цілодобово – там розподіляли вантажі за адресатами та районами.

“Щонайменше дві ракети вдарили по цій будівлі. Це ракети С-300, які попередньо були запущені з території Бєлгородської області”, – уточнив він.

В цей момент у вантажному терміналі працювало 22 людини. На порятунок колег одразу ж побігли співробітники із сусідніх корпусів.

Масштаби руйнувань із висоти
Мер Харкова Ігор Терехов у Мережі опублікував фото масштабів руйнування терміналу “Нової пошти” після ракетного удару противника.

“Російська ракета, яка вночі влучила по терміналу “Нової пошти”, вбила шістьох мирних людей. Ще шістнадцять отримали травми та осколкові поранення, вони шпиталізовані до однієї з лікарень Харкова. Четверо звернулися по амбулаторну медичну допомогу”, – йдеться у його дописі.

Він уточнив, постраждалі – мешканці Харкова, Пісочина, Люботина та Ізюма віком від 19 до 49 років

Момент удару потрапив на відео
Момент ракетного удару, завданого ввечері 21 жовтня російськими військами па “Новій пошті” у Харківській області, потрапив на відео камер спостереження. Кадри публікують у пабліках.

На відео видно, як перед ударом на території терміналу стоять вантажівки НП, а біля них ходять співробітники, які були на зміні. Після удару з’являється курява і дим.

Зросла кількість потерпілих
Станом на 14:30 кількість потерпілих внаслідок ворожої атаки по Харківщині становить 17 людей, повідомляє обласна прокуратура. Усі вони – працівники підприємства.

“Ще один працівник підприємства отримав осколкові поранення. Йому надана медична допомога, від госпіталізації відмовився”, – йдеться у повідомленні.

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов уточнив, що двоє потерпілих перебувають у вкрай важкому стані, шість – у важкому, решта – у стані середньої тяжкості та легкі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...