facebook

Металевий уламок із серця військовослужбовця дістали українські медики

Сьогодні, 30 жовтня, українські лікарі провели надзвичайно складну операцію – дістали металевий уламок із серця військовослужбовця. 

Військовослужбовець отримав мінно-вибухову травму

Сьогодні, 30 жовтня, українські лікарі провели надзвичайно складну операцію – дістали металевий уламок із серця військовослужбовця.

Військовослужбовець отримав мінно-вибухову травму 24 жовтня під час бойових дій на Донеччині. У ділянці його серця візуалізувалося стороннє тіло металевої щільності розміром 7Х6Х5,5 мм, повідомляють на фейсбук-сторінці Генштабу ЗСУ, пише ПІК.

Операція виявилась складною, уламок застряг у важливій структурі серця. Але завдяки професійності лікарів на усіх ланках медичної евакуації пацієнта вдалось врятувати.

“Уламок знаходився у міжшлуночковій перетинці, топографічно дуже близько до клапанів, тому його потрібно було негайно забрати. Операцію було проведено в умовах штучного кровообігу, серце довелося повністю зупинити. Дістати металевий уламок вдалося завдяки інноваційній методиці – неодимовим магнітом. Цю методика розроблена спільно з цивільними лікарями і вже врятувала життя 96 військовим”, – йдеться у повідомленні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...