facebook

Зеленський звинуватив Росію в спонсоруванні ХАМАС

Український лідер наголосив, що війна Ізраїлю та ХАМАС змушує США допомагати фінансуванням та ресурсами у двох конфліктах

Президент Володимир Зеленський заявив, що Російська Федерація є не тільки державою-агресором в Україні, але й відіграє свою роль у війні на Близькому Сході, спонсоруючи ХАМАС.

Про це він сказав в інтерв’ю NBC News.

За його словами, “весь світ повинен зробити все можливе, щоб зупинити цю війну” на Близькому Сході.

Президент Зеленський наголосив, що війна Ізраїлю та ХАМАС змушує США допомагати фінансуванням та ресурсами у двох конфліктах. Саме тому він намагається узгодити боротьбу України проти Росії з боротьбою Ізраїлю проти бойовиків палестинського угруповання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Президент Зеленський заявив, що “готовий хоч сьогодні поїхати до Ізраїлю”, хоча неодноразові спроби українського лідера відвідати країну зайшли в глухий кут.

“Важко сказати [чи вдасться здійснити поїздку], тому що я президент країни, яка перебуває у стані війни, і ви знаєте, що на нашому полі бою дуже гаряче”, — сказав він, додавши, що будь-який можливий візит залежатиме від того, “що відбувається на полі бою” в Україні і чи можливо повернути на батьківщину громадян України, які перебувають в Ізраїлі, оскільки комерційні рейси зараз не відправляються з країни.

У NBC News повідомили, що звернулися до Кремля та представників ХАМАС за коментарем з приводу заяви Зеленського, але наразі не отримали відповідь.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...