facebook

“Небезпечний для українців”: Олексій Данілов зробив заяву про заборону в Україні Telegram

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов розповів, чим небезпечний месенджер Telegram, і чи можуть його заборонити в Україні.

Як інформує “biz.today.ua”, Данилов зазначив, що в нього не встановлений Telegram ні на одному з особистих гаджетів.

“Це дуже вразливий додаток. Через нього у 99% випадків сидять у вашому телефоні за потреби. Тому у мене його немає і ніколи не було”, – пояснив секретар РНБО.

При цьому забороняти Telegram в Україні ніхто не має наміру. Хоча Данилов переконаний, що з точки зору національної безпеки месенджер для українців небезпечний. У ньому поширюється багато фейкової інформації, яка вигідна тим чи іншим власникам каналів, що є найчастіше до того ж анонімними.

“Ну, уявляєте собі, зараз М’ячеславович (говориться про Олексія Данилова ) каже, що ми плануємо заборонити Telegram. Уявляєте, які інвестиції люди зробили? Там цілі табори сидять, які вклалися у все це обладнання, купують сімки. Скажу так: якщо нам надійдуть документи відповідних служб, які мають на це право – повірте, за нами не сповільнить, – сказав Данилов.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Секретар РНБО навів приклад ситуації, коли за допомогою Telegram підставили президента Зеленського. Його запросили нібито на закриту зустріч із ЗМІ і там був також власник одного з анонімних телеграм-каналів (ТРУХА). Наступного дня у мережі була інформація про те, що говорив президент на цій зустрічі. Данилов вважає, що такого не мало б статися, і що Зеленський сам не знав, хто з журналістів був запрошений. Але сталося, що сталося.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...