facebook

6-річний Толя може назавжди втратити зір, якщо вчасно не прооперувати: мама дитини просить про допомогу

Вже зараз потрібні 40 тисяч гривень, а подальші операції обійдуться в понад 100 тисяч гривень.

Толя народився з аномалією розвитку обох очей, в нього було зрощення рогівки з радужкою обох очей та змутненням рогівок обохох очей. Тож з перших років життя, хлопчику довелося рятувати зір.

“В один рік зробили донорську пересадку рогівки на правому оці, а в 1,6 року на лівому міняли рогівку. В правому замінена повністю передня камера ока – радужка, хрусталик, клапан… В лівому рогівка і хрусталик. Та цього було не достатньо, 13 червня 23 року Толюні зробили повторну пересадку донорської рогівки правого ока, щоб бачив, так як попередній кератобиоімплант змутнів. А 08.07.23 року син травмував око, бо погана координація…”, – розповідає мама Толі.

Play Video
Хлопчику зараз 6 років, але саме через поганий зір, він має невпевнену ходу. “Після цих операцій бачить та орієнтується, але погана координація… На жаль, ще не говорить, але все розуміє. Тож тому я так і борюсь за зір. Аби міг пояснити, що саме хоче, показати. За 6 років вже був 21 загальний наркоз, але затримки йдуть більш вроджені та через порушення головного зорового аналізатора зору”, – додає мама хлопчика.

Через таку ситуацію Толя мусить проходити дороговартісну реабілітацію, на яку грошей бракує, а зараз ситуація з очима знову загострилась, тож постало питання негайних операцій на очах. А грошей на них немає зовсім.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Моєму синові терміново потрібно прооперувати відшарування сітківки та зробити повторну пересадку рогівки правого ока… Пересаджена рогівка не приживається, мутніє. Якщо вчасно не прооперувати втратимо все, за що боролась 6 років. Щойно прооперують відшарування сітківки, одразу будуть планувати повторну, третю, пересадку рогівки… На операції на зараз потрібно близько 40 000 грн, така операція буде вперше”, – додає жінка.

Такі кошти потрібні вже терміново, наступні операції можуть коштувати понад 100 тисяч гривень. Для мами, яка виховує сина сама, такі витрати видаються просто фантастичними, а рятувати здоров’я сина потрібно негайно, тож вона просить допомоги у всіх небайдужих людей.

Реквізити для допомоги:

4149 4993 9320 6030

UA743052990000026209911020713

Мойсеєнко Анастасія Олександрівна

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...