facebook

Це стосується багатьох: українців попередили про процедуру, яку треба пройти до 31 грудня

Українцям нагадали, що треба встигнути зробити до кінця цього року.

Йдеться про те, що до 31 грудня 2023 року пенсіонери повинні пройти фізичну ідентифікацію. І аби це зробити залишилось трохи більше місяця.

Проте проходити ідентифікацію доведеться не всім українським пенсіонерам, а лише тим, хто має статус внутрішньо переміщеної особи і був взятий на облік до 24 лютого 2022 року.

Така процедура необхідна, аби перевірити, чи справді кошти від держави отримує та людина, якій їх призначили. Також такі ідентифікації допомагають уточнити й іншу необхідну інформацію.

У Мінреінтеграції громадянам пояснили, що пройти ідентифікацію можна кількома способами. Наприклад, звернутись у відділення Ощадбанку або ж можна авторизуватись в особистому електронному кабінеті на сайті електронних послуг Пенсійного фонду завдяки підпису «Дія.Підпис».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо ж пенсіонер, який отримує виплати, знаходиться за кордоном, а під час війни таких осіб чимало, то треба звернутись до дипломатичної установи України в країні вашого перебування. Там доведеться отримати документ про підтвердження факту, що особа жива. Далі документ разом із заявою про продовження виплати пенсії треба надіслати до Пенсійного фонду за місцем перебування на обліку. Зробити це можна або поштою, або не вебпорталі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...