facebook

Виробникам ліків заборонять співпрацювати з медиками задля просування своєї продукції

Уряд підтримав законопроєкт, який заборонить виробникам та дистриб’юторам лікарських засобів, а також представникам фармацевтичних компаній співпрацювати з медиками та фармацевтами.

Як повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я, наразі для просування своєї продукції представники фармацевтичної промисловості нерідко роздають лікарям і провізорам сувенірну та брендовану продукцію, подарунки і навіть премії, пише УП. Життя.

Тому в законопроєкті передбачили перелік дій, які впливають на об’єктивність та ефективність роботи лікарів і фармацевтів. Документ має на меті не допустити призначення ліків під впливом прямих чи непрямих фінансових стимулів.

“Він передбачає, що лікарі, фармацевти та спеціалісти з реабілітації не матимуть права безпосередньо чи через інших осіб вимагати, просити та одержувати ані кошти, ані іншу вигоду за призначення лікарських засобів конкретного виробника. Заборона поширюватиметься і на медичні вироби та допоміжні засоби реабілітації”, – зазначають у МОЗ.

Також документом передбачено заборону використовувати для призначення ліків бланки фармкомпаній, які містять рекламну інформацію.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Окрім того, фармацевти при відпуску лікарських засобів на прохання покупця будуть зобов’язані надати достовірну інформацію про наявні аналоги. Провізор не має приховувати інформацію про ліки з аналогічною активною речовиною за нижчою ціною, керуючись власною вигодою”, – стверджують у міністерстві.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...