facebook

Перший крок для розблокування польського кордону: яке нововведення запрацює завтра

Завдяки нововведенню розраховують збільшити пропускну спроможність українсько-польського кордону, зазначили у ДПСУ.

Пункт пропуску “Угринів-Долгобичув” на українсько-польському кордоні відкриють для проїзду порожніх вантажівок з понеділка, 4 грудня.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України в Telegram. “З 01:00 4 грудня 2023 року з України до Польщі почнуть пропускати порожні великовагові транспортні засоби загальною дозволеною масою понад 7,5 тонн (крім порожніх неочищених цистерн)”, – йдеться у повідомленні.

Як наголошують в ДПСУ, таке нововведення є першим пунктом з переліку заходів, які реалізовуються для розблокування кордону, зменшення черг та збільшення пропускної спроможності українсько-польського кордону.

Польський кордон у центрі уваги – сьогодні це варто знати
Як повідомляв УНІАН, з 6 листопада польські перевізники блокують пункти пропуску на кордоні з Україною. Через страйк на кордоні зібралися тисячі вантажівок, які прямують до України. З 1 грудня до акції з блокади кордонів вирішили доєднатися і перевізники у Словаччині.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Економіст Олег Пендзин зазначав, що блокада кордону поляками не спричинить в нашій державі зростання цін на продукти, оскільки українці ними себе повністю забезпечують, а імпортують тільки невелику кількість товарів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...