Categories: Світ

Чоловік зберігав тіло друга в морозилці, бо “тужив” через його смерть: як його покарали

Деміон Джонсон розповів поліції, що його “переповнило горе” після смерті Джона Вейнрайта.

У Великій Британії ув’язнили чоловіка, який зберігав тіло друга в морозилці протягом двох років після того, як був “охоплений горем” через його смерть.

Про це пише The Guardian.

Play Video
Деміона Джонсона засудили до двох років ув’язнення після визнання у перешкоджанні законному і гідному похованню тіла Джона Вейнрайта, а також за трьома пунктами звинувачення в шахрайстві.

5 грудня Королівський суд Дербі заслухав, що 71-річний Вейнрайт помер у вересні 2018 року та був знайдений лише у серпні 2020 року у морозильній камері на території скіпової компанії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Прокурор Дерон Вайтгед заявив, що 53-річний Джонсон знав Вейнрайта 27 років і переїхав до його квартири в центрі Бірмінгема 2015 року як його опікун. Деміон назвав їхні стосунки “міцною дружбою” і вважав Джона за батька, повідомивши поліції після арешту, що його “перемогло горе” через його смерть.

“Обвинувачений каже, що він не мислив раціонально і не був готовий відпустити містера Вейнрайта. Згодом він не зміг повідомити владу”, – сказав прокурор.

25 вересня 2018 року Джонсон замовив морозильну камеру розміром приблизно 60 на 90 см. Він повідомив родичам і друзям, що Вейнрайт помер і що похорон уже відбувся, але не поінформував служби екстреної допомоги і не отримав свідоцтва про смерть. Одного разу друг Вейнрайта залишився у квартирі, а тіло пенсіонера зберігалося в морозилці в тій же кімнаті.

У грудні 2019 року обвинувачений був заарештований через іншу справу, і хоча поліція не обшукала майно, вона заборонила Джонсону повернутися, а 6 грудня квартиру закрили і відключили морозильну камеру.

Пізніше декілька людей відвідали квартиру, щоб перевірити безпеку, і відчули сильний запах, який назвали “жахливим” та “нестерпним”.

21 серпня 2020 року бригада з демонтажу забрала морозильник і, помітивши запах, прийняла його за їжу, що гниє, перш ніж тіло Вейнрайта було виявлено співробітниками Budget Skips Services.

Розтин виявив ознаки травми тупим предметом, але Вайтгед сказав: “Неможливо підтвердити або виключити природне захворювання як причину або фактор смерті”.

Вайтгед повідомив, що від вересня 2018 року по травень 2020 року Джонсон також використав банківську картку Вейнрайта для купівлі товарів та зняття готівки на суму 17 000 фунтів стерлінгів і зробив 11 переказів на свій банківський рахунок на суму додатково 2 475 фунтів стерлінгів.

Джонсон спочатку визнав, що запобіг похорону, але заперечував факт шахрайства у травні цього року, перш ніж визнати себе винним у шахрайстві в серпні.

Реглан Ештон, пом’якшуючи цю обставину, сказав, що Джонсон раніше працював доглядальником і фельдшером у лікарні і мав “неофіційну угоду” з Вейнрайтом про те, що хто б не помер першим, чоловік, який вижив, все одно зможе отримати доступ до коштів, які були на спільному рахунку.

Ув’язнивши Джонсона з Дербі, суддя Шон Сміт сказав, що запобігання похорону було “незвичним правопорушенням”, але він “взагалі не припускав”, що обвинувачений був причетний до смерті Вейнрайта.

Джонсон був ув’язнений на два роки за перешкоджання похованню, а також засуджений до шестимісячного терміну одночасно за кожним із трьох звинувачень у шахрайстві.

Саша

Recent Posts

В Італії зникла 36 українка Горленко Вікторія Андріївна. Поширення всіма небайдужими, допможіть благають.. Репост

ІТАЛІЯ, РИМ! ЗНИКЛА УКРАЇНКА Горленко Вікторія Андріївна, у докуменах латиницею - Horlenko 17.03.1988 Резидентка Італії…

1 годину ago

Люті заморозки, а потім вся країна стане червоною: Україну накриє одразу дві стихії – синоптики б’ють на сполох

Прогнозується багато дощів! Укргідрометцентр повідомив про погоду на сьогодні, 16 травня. В Україні теплішатиме. Крім…

2 години ago

На ринку торгують військовими речами з позначкою: «Не для продажу!»

У Ковелі на території Привокзального ринку жінка продає одяг для військовослужбовців, на якому є маркування:…

4 години ago

Пенсії перерахують з 1 червня заднім числом, за лічені тижні: кому збільшать

Такий перерахунок відбувається тільки раз на два роки В Україні з 1 червня перерахують пенсії…

6 години ago

“Масштабний дощ суне в ці області, українці приголомшені лютою негодою”: де буде гроза, мороз у -8 градусів і снігопад?

Українців попереджають про неминучі заморозки. Також у деяких областях мешканцям доведеться зіткнутися з дощами. За…

7 години ago

Хто може розраховувати на пенсію у розмірі 5637 гривень: що потрібно знати українцям

Що потрібно знати Середня зарплата в Україні складає близько 20 тисяч гривень. Цей показник є…

17 години ago